Εικόνες-σοκ από άγρια επεισόδια με αστυνομικούς σε πάρτι στο Λονδίνο

Εικόνες-σοκ από άγρια επεισόδια με αστυνομικούς σε πάρτι στο Λονδίνο

Σύμφωνα με την Αστυνομία από τις επιθέσεις του πλήθους τραυματίστηκαν 15 στελέχη της

Δεκαπέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ταραχές που ξέσπασαν με πλήθος, που μετείχε σε μουσική εκδήλωση που γινόταν σε δρόμο στην περιοχή Μπρίξτον του νοτίου Λονδίνου και δεν είχε λάβει την έγκριση των αρχών.

Η αστυνομία του Λονδίνου δήλωσε, ότι εκλήθη να επέμβει στη μουσική εκδήλωση και ότι το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί αντέδρασε στους αστυνομικούς που μετέβησαν εκεί. "Η εκδήλωση συνεχίστηκε και περισσότεροι αστυνομικοί μετέβησαν στην περιοχή και η ομάδα έγινε εχθρική απέναντι στους αστυνομικούς", ανακοίνωσε η αστυνομία.

Εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η γνησιότητα των οποίων δεν έχει επαληθευτεί, δείχνει πλήθος κόσμου να έρχεται σε αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς και να επιτίθεται σε περιπολικό της αστυνομίας. Το Reuters δεν έχει μέχρι στιγμής επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την αυθεντικότητά τους.

Η αστυνομία διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της ότι 15 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, κανένας εκ των οποίων σοβαρά, αν και δύο χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη, και ένας μικρός αριθμός περιπολικών υπέστη ζημιές. "Χθες το βράδυ λάβαμε πολλές κλήσεις από κατοίκους που εξέφρασαν ανησυχία, διαμαρτυρόμενοι για μια μεγάλη συγκέντρωση, θόρυβο, αντικοινωνική συμπεριφορά και βία και οι αστυνομικοί επενέβησαν ανταποκρινόμενοι στις ανησυχίες αυτές", δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας Κόλιν Γουίντγκροουβ.

"Τέτοιες συναθροίσεις είναι παράνομες, δημιουργούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και παραβιάζουν τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί για τον νέο κορονοϊό. Η βία που άσκησαν προς τους αστυνομικούς είναι εντελώς απαράδεκτη και δεν θα την ανεχθούμε υπό οποιαδήποτε μορφή", κατέληξε.