Πρόστιμο στον Μπορίσοφ που δεν φορούσε μάσκα σε εκκλησία

Πρόστιμο στον Μπορίσοφ που δεν φορούσε μάσκα σε εκκλησία

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας θα κληθεί να πληρώσει περίπου 153 ευρώ

Πρόστιμο 300 λέβα (περίπου 153 ευρώ) θα επιβληθεί στον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ για παράβαση της εντολής να φορέσει προστατευτική μάσκα κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε εκκλησία σήμερα, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Κίριλ Ανάνιεφ έδωσε χθες εντολή στους πολίτες της να φορούν και πάλι προστατευτικές μάσκες σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους αφού η βαλκανική χώρα την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε την υψηλότερη εβδομαδιαία αύξηση κρουσμάτων του νέου κοροναϊού που έχει καταγράψει μέχρι τώρα.

«Σε όλα τα άτομα που δεν φορούσαν προστατευτικές μάσκες προσώπου στην εκκλησία στο Μοναστήρι της Ρίλα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού θα επιβληθούν πρόστιμα», ανέφερε το υπουργείο Υγείας στο Reuters μέσω email.

Όπως και στον Μπορίσοφ, δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, καμεραμάν που τον συνόδευαν στην εκκλησία χωρίς να φορούν μάσκες θα τιμωρηθούν με πρόστιμα, τόνισε το υπουργείο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Δεν διευκρίνισε αν τιμωρηθούν οι κληρικοί που δεν φορούσαν ούτε εκείνοι μάσκες μέσα στην εκκλησία.

Η Βουλγαρία αντιμετώπισε σχετικά καλά την πανδημία της Covid-19 λόγω του αυστηρού lockdown και μέτρων όπως, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους.

Ξεκίνησε να χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα αυτόν τον μήνα, αλλά την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε 606 νέα κρούσματα Covid-19, ανεβάζοντας το σύνολο σε 3.984, με 207 θανάτους, προκαλώντας την απόφαση του Ανάνιεφ να επαναφέρει την χρήση μάσκας σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων τρένων και λεωφορείων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό