Koροναϊός: Οι Ισπανοί δεν θα πάνε διακοπές το καλοκαίρι

Koροναϊός: Οι Ισπανοί δεν θα πάνε διακοπές το καλοκαίρι

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης

Πάνω από τα δύο τρίτα των Ισπανών δεν σκέφτονται να πάνε διακοπές αυτό το καλοκαίρι, παρά την άρση των μέτρων καραντίνας που είχαν επιβληθεί λόγω του νέου κοροναϊού, και όσοι σχεδιάζουν να το κάνουν, θα παραμείνουν στην πλειονότητά τους στη χώρα τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Περίπου το 65,7% των ερωτηθέντων δεν σκοπεύει να φύγει για διακοπές αυτό το καλοκαίρι και το 7% διστάζει να το κάνει, καταδεικνύει η μηνιαία δημοσκόπηση του Κέντρου Κοινωνιολογικών Μελετών (CIS), ενός δημόσιου οργανισμού, που έθεσε τα σχετικά ερωτήματα σε 4.258 ανθρώπους.

Εκ του 27,2% όσων πάρουν άδεια, σχεδόν το 90% θα παραμείνει στην Ισπανία και μόλις το 6% σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Το 2,5% των ερωτηθέντων σκέφτεται να συνδυάσει και τα δύο.

Παραδοσιακά, στην πλειονότητά τους οι Ισπανοί περνάνε την καλοκαιρινή άδειά τους στη χώρα τους, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών αυτών, το 83% των ερωτηθέντων σκοπεύει να μετακινηθεί με το αυτοκίνητό του έναντι 21,6% με μέσα μαζικής μεταφοράς (αεροπλάνο, τρένο, λεωφορείο, πλοίο).

Η Ισπανία, μία από τις πλέον πληγείσες χώρες από την πανδημία με περισσότερους από 27.000 νεκρούς, θα ανοίξει εκ νέου την Κυριακή τα σύνορά της με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με εξαίρεση την Πορτογαλία, η οποία θα πρέπει να περιμένει την 1η Ιουλίου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό