Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του πρίγκιπα Καρόλου μετά το lockdown

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του πρίγκιπα Καρόλου μετά το lockdown

Με τον γιο του Ουίλιαμ επισκέφθηκαν επαγγελματίες υγείας

Ο πρίγκιπας Κάρολος και ο γιος του Ουίλιαμ έκαναν τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις τους σήμερα, μετά την επιβολή του lockdown λόγω της πανδημίας του νέου κοροναϊού τον Μάρτιο και επισκέφθηκαν επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον της Covid-19 για να τους ευχαριστήσουν για τις υπηρεσίες τους.

Μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, μεταξύ αυτών ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος και ο δεύτερος τη τάξει Ουίλιαμ, έχουν καταγραφεί σε φωτογραφίες και βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όμως δεν συμμετείχαν σε καμία επίσημη εκδήλωση εκτός των κατοικιών τους.

Ο Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα επισκέφθηκαν το Gloucestershire Royal Hospital και συναντήθηκαν με περίπου 20 εργαζόμενους, από γιατρούς έως εθελοντές. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο νοσοκομείο στην κεντρική Αγγλία έχουν νοσηλευτεί περίπου 650 ασθενείς με COVID-19, εκ των οποίων οι 162 πέθαναν.

Ο ίδιος ο Κάρολος ασθένησε από τον ιό τον Μάρτιο, ωστόσο δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

Σε ξεχωριστή περίσταση, ο Ουίλιαμ επισκέφθηκε τον Σταθμό Ασθενοφόρων Kings Lynn, ο οποίος στο πλαίσιο των υπηρεσιών του παρέχει 24ωρη κάλυψη για επείγουσα περιστατικά σε 6,2 εκατομμύρια ανθρώπους στην ανατολική Αγγλία.

Ο Ουίλιαμ συναντήθηκε με το προσωπικό, με το οποίο συνομίλησε σχετικά με τον αντίκτυπο της πανδημίας στην ψυχική υγεία των επαγγελματιών της πρώτης γραμμής.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό