Λαθροκυνηγοί σκότωσαν σπάνιο ασημένιο γορίλα

Λαθροκυνηγοί σκότωσαν σπάνιο ασημένιο γορίλα

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης

Τέσσερις λαθροκυνηγοί συνελήφθησαν στην Ουγκάντα ​​και αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης, εάν κριθούν ένοχοι για τη δολοφονία ενός σπάνιου είδους γορίλα, το οποίο κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Ο γορίλας τον οποίο αποκαλούσαν Ραφίκι, σκοτώθηκε από αιχμηρό αντικείμενο που διείσδυσε στα εσωτερικά του όργανα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στο ζώο. Σύμφωνα με την Αρχή Άγριας Ζωής της Ουγκάντα, συνολικά υπάρχουν μόλις 1.000 ασημένιοι γορίλες στην Ουγκάντα ​​και χαρακτήρισε το θάνατο του Ραφίκι ως «πολύ μεγάλο πλήγμα».

Μάλιστα, η Αρχή Άγριας Ζωής επισημαίνει, ότι ο Ραφίκι ήταν ο αρχηγός μιας ομάδας 17 ασημένιων γορίλων και εκφράζει τον φόβο, ότι μετά τον θάνατο του η ομάδα του πιθανότατα να διαλυθεί ή να αναλάβει την ηγεσία της ένας άγριος γορίλλας.

Οι λαθροκυνηγοί εντοπίστηκαν μετά τη σύλληψη ενός υπόπτου σε κοντινό χωριό, όπου βρέθηκε να κατέχει εξοπλισμό κυνηγιού. Παραδέχτηκε ότι ο ίδιος και άλλοι τρεις κυνηγούσαν μικρά ζώα στο πάρκο και ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τον Ραφίκι σε αυτοάμυνα, όταν δέχθηκε επίθεση από τον γορίλα.