Κορονοϊός: Μείωση θανάτων και κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία

Κορονοϊός: Μείωση θανάτων και κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία

Εισαγγελική έρευνα για τις ευθύνες σχετικά με την εξάπλωση του ιού στη Λομβαρδία

Σε 235.763 ανέρχονται τα κρούσματα κοροναϊού στην Ιταλία, καθώς προστέθηκαν άλλα 202 το τελευταίο 24ωρο, οπότε καταγράφηκαν και 71 θάνατοι με τον συνολικό αριθμό να φθάνει τους 34.043.

Παράλληλα, 169.936 άνθρωποι έχουν ιαθεί, εκ των οποίων οι 1.290 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον κοροναϊό το τελευταίο 24ωρο. Στο μεταξύ, 249 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και συνολικά 4.320 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 27.141 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν μείωση, καθώς νόσησαν 81 λιγότεροι άνθρωποι, απεβίωσαν 8 λιγότεροι ασθενείς, ενώ οι θεραπευμένοι μειώθηκαν κατά 772.

Στη Λομβαρδία, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 99 νέα κρούσματα και οι νεκροί είναι 32. Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επιβεβαιώνεται ο συνολικός περιορισμός των νέων μολύνσεων και των θανάτων, έστω κι αν ο ρυθμός της μείωσης αυτής παραμένει αργός.

Στο μεταξύ, εισαγγελική έρευνα στο Μπέργκαμο της Λομβαρδίας αναμένεται να διαπιστώσει για ποιο λόγο δεν δημιουργήθηκε άμεσα, τον Φεβρουάριο, «κόκκινη ζώνη» στα χωριά Αλτσάνο και Νέμπρο, τα οποία μετατράπηκαν σε μια από τις κεντρικές εστίες μόλυνσης του κορονοϊού στη χώρα.

Η ιταλική δικαιοσύνη θα πρέπει να αποφανθεί αν η ευθύνη για τους ελλιπείς και λανθασμένους χειρισμούς είναι του περιφερειάρχη Ατίλιο Φοντάνα, ή της κυβέρνησης Κόντε. Ο περιφερειάρχης κατέθεσε ήδη για την σχετική υπόθεση, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται και η κατάθεση του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, του υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα και της υπουργού Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό