Νέο ντοκουμέντο αστυνομικής βίας με θύμα 75χρονο στη Νέα Υόρκη

Νέο ντοκουμέντο αστυνομικής βίας με θύμα 75χρονο στη Νέα Υόρκη

Ο ηλικιωμένος νοσηλεύεται σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο

Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας κατέγραψε κάμερα στη Νέα Υόρκη με θύμα έναν 75χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται σε σταθερή, αλλά σοβαρή κατάσταση, στο νοσοκομείο Erie County Medical Center στο Μπάφαλο με τραύματα στο κεφάλι.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που κατέγραψε δημοσιογράφος του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού WBFO, ο 75χρονος περπατούσε στο πεζοδρόμιο, κινούμενος προς μία ομάδα αστυνομικών η οποία βρισκόταν σε παράταξη κατά πλάτος του δρόμου. Ο ηλικιωμένος κάτι λέει σε δύο αστυνομικούς, ο ένας εκ των οποίων φαίνεται να τον απωθεί με το γκλοπ, ενώ ο δεύτερος τον σπρώχνει με δύναμη με το χέρι του.

Ο άτυχος 75χρονος πέφτει άσχημα στο έδαφος, χτυπώντας το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο. Παρά το αίμα που φαινόταν να κυλάει από το αυτί του ηλικιωμένου, οι δύο αστυνομικού και οι συνάδελφοι τους δεν έδωσαν σημασία και συνέχισαν να προχωρούν. Το βίντεο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού και έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω των social media, προκαλώντας οργή και αγανάκτηση.

Ο δήμαρχος του Μπάφαλο, Μπάιρον Μπράουν, δήλωσε σοκαρισμένος από το συμβάν. Οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ ζητήθηκε η διενέργεια έρευνας για το περιστατικό.