Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: «Εξτρεμιστές και ξένοι παράγοντες υποκινούν τη βία»

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: «Εξτρεμιστές και ξένοι παράγοντες υποκινούν τη βία»

Ρίχνει λάδι στη φωτιά με τις δηλώσεις του ο Αμερικανός υπ. Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ

Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ δήλωσε σήμερα ότι ξένα συμφέροντα και «εξτρεμιστικά ταραχοποιά στοιχεία» που συνδέονται με ομάδες όπως η Antifa έχουν επιδιώξει να διευρύνουν τις διαιρέσεις στην αμερικανική κοινωνία μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό.

«Έχουμε δει αποδείξεις ότι η Αντίφα και άλλες παρόμοιες εξτρεμιστικές ομάδες, καθώς και παράγοντες διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων έχουν εμπλακεί στην υποκίνηση και τη συμμετοχή σε βίαιη δραστηριότητα», δήλωσε ο Μπαρ σε συνέντευξη Τύπου.

«Βλέπουμε επίσης ξένους παράγοντες να παίζουν ρόλους από όλες τις πλευρές» είπε.

Ο υπουργός τόνισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι ομοσπονδιακοί πράκτορες έχουν πραγματοποιήσει 51 συλλήψεις μέχρι στιγμής για κατηγορίες που αφορούν βίαιη δραστηριότητα.

Πρόσθεσε ότι 114 αξιωματικοί επιβολής του νόμου τραυματίστηκαν σε διαδηλώσεις στην Ουάσινγκτον και 22 νοσηλεύτηκαν.

Οι αρχές ερευνούν επτά πυρκαγιές που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια βίαιων ταραχών στην Ουάσινγκτον το Σαββατοκύριακο και ένα άτομο συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, δήλωσε η Ρεγκίνα Λομπάρντο, εκτελούσα χρέη διευθύντριας της αμερικανικής Διεύθυνσης Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων Όπλων και Εκρηκτικών.