Εφιάλτης δίχως τέλος στο Μεξικό: 1.092 θάνατοι σε 24 ώρες

Εφιάλτης δίχως τέλος στο Μεξικό: 1.092 θάνατοι σε 24 ώρες

Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 11.729 ανθρώπους

Ο ημερήσιος απολογισμός των ανθρώπων που υπέκυψαν στην COVID-19 σε 24 ώρες στο Μεξικό διπλασιάστηκε και ξεπέρασε για πρώτη φορά χθες Τετάρτη τους χίλιους, έναντι 470 το προηγούμενο, ενώ ξεπέρασε επίσης για πρώτη φορά αυτόν που καταγράφηκε στις γειτονικές ΗΠΑ. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ξεπέρασε τα 100.000.

Η πανδημία του κοροναϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 11.729 ανθρώπους στο Μεξικό· πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στη Λατινική Αμερική, πίσω μόνο από αυτόν της Βραζιλίας. Συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα 101.238 μολύνσεις.

Το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 1.092 θάνατοι, ο χειρότερος απολογισμός από την έναρξη της πανδημίας στο Μεξικό, που για πρώτη φορά ήταν υψηλότερος από αυτόν στις ΗΠΑ (919). Μέχρι χθες ο πιο βαρύς

Ο υφυπουργός Υγείας του Μεξικού Ούγο Λόπες-Γκατέλ, αρμόδιος για τη χάραξη στρατηγικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωνε την Παρασκευή στο Γαλλικό Πρακτορείο πως θεωρεί πιθανό οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στη χώρα να φθάσουν τους 30.000.

Παρά την επιτάχυνση της εξάπλωσης του ιού, η κυβέρνηση του Μεξικού των 120 εκατομμυρίων κατοίκων, δεχόμενη ασφυκτική πίεση από την Ουάσινγκτον, αποφάσισε να επιταχύνει την Τρίτη τη διαδικασία επανεκκίνησης της οικονομίας, ειδικά της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τον πρόεδρο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ να μιλά περί «νέας ομαλότητας» όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Λόπες-Γκατέλ είπε χθες ότι οι υψηλότεροι αριθμοί εν μέρει οφείλονται στη βελτίωση της καταγραφής δεδομένων.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Λατινική Αμερική έχει μετατραπεί στο νέο επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού. Η Βραζιλία, η χώρα που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα σε απόλυτους αριθμούς σε όλη την περιοχή, κατέγραψε επίσης χθες νέο θλιβερό ρεκόρ θανάτων (1.349).