Κοροναϊός: Νέα αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία

Κοροναϊός: Νέα αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία

Καταγράφηκαν διπλάσια κρούσματα από μία ημέρα νωρίτερα με τα μισά να βρίσκονται στη Λομβαρδία

Νέα αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κοροναϊού καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία και ενώ από αύριο θα είναι ελεύθερη η μετακίνηση των πολιτών, αλλά με την τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

Συγκεριμένα, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 55 θάνατοι και 318 νέα κρούσματα, ενώ 1.737 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κοροναϊού στην Ιταλία είναι 233.515, οι νεκροί έφτασαν τους 33.530, ενώ 160.092 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Στο μεταξύ, 408 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 5.916 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 33.569 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση, καθώε νόσησαν 140 περισσότεροι άνθρωποι. Απεβίωσαν 5 λιγότεροι ασθενείς, ενώ οι θεραπευμένοι αυξήθηκαν κατά 889.

Στη Λομβαρδία, το τελευταίο 24ωρο οι θάνατοι είναι 12 και τα νέα κρούσματα 187. Ο ιταλικός τύπος σημειώνει, ότι σε σχέση με τα χθεσινά στοιχεία, τα νέα κρούσματα έχουν διπλασιαστεί και ότι πάνω από τα μισά καταγράφονται στην Λομβαρδία. Με την όλη αυτή κατάσταση οι ειδικοί τονίζουν και πάλι ότι επιβάλλεται προσοχή και επιβεβαιώνουν την ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων ασφαλείας, ενόψει της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών, από αύριο, σε ολόκληρη την ιταλική επικράτεια.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Παρακαλούμε περιμένετε ...