Τραμπ: Βιαιότητες «πλιατσικολόγων» και «αναρχικών» στη Μινεάπολη

Τραμπ: Βιαιότητες «πλιατσικολόγων» και «αναρχικών» στη Μινεάπολη

Απειλεί να αναλάβει δράση η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και ο Στρατός

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε χθες Σάββατο τις διαδηλώσεις και τις ταραχές στη χώρα για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, μιλώντας περί έργου «πλιατσικολόγων» και «αναρχικών».

«Ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ στους δρόμους της Μινεάπολης είναι μεγάλη τραγωδία», είπε ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, στη Φλόριντα, όπου παρακολούθησε την αναχώρηση αμερικανών αστροναυτών για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Πρόσθεσε όμως ότι η μνήμη του Φλόιντ «ατιμάζεται από τους ταραχοποιούς, τους πλιατσικολόγους και τους αναρχικούς» και απηύθυνε έκκληση να υπάρξει «συμφιλίωση, όχι μίσος», και να αποδοθεί «δικαιοσύνη», αντί να επικρατεί «χάος».

Ο αμερικανός πρόεδρος διεμήνυσε στις αρχές των αμερικανικών πολιτειών και πόλεων να σκληρύνουν κατά πολύ την στάση τους κατά των διαμαρτυριών εναντίον της αστυνομίας, διαφορετικά θα επέμβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας και τον στρατό και προχωρώντας σε συλλήψεις.

«Φιλελεύθεροι Κυβερνήτες και Δήμαρχοι πρέπει να τηρήσουν ΠΟΛΥ σκληρότερη στάση, διαφορετικά η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση θα επέμβει και θα κάνει ό,τι πρέπει να γίνει, και αυτό περιλαμβάνει την χρήση της απεριόριστης ισχύος του Στρατού μας και πολλές συλλήψεις», απείλησε ο Τραμπ με ένα ακόμη tweet.