Κορονοϊός: Άνοιξαν και πάλι τα εμπορικά κέντρα στο Κίεβο

Κορονοϊός: Άνοιξαν και πάλι τα εμπορικά κέντρα στο Κίεβο

Η χώρα ανέφερε 23.204 κρούσματα του κορονοϊού και 696 θανάτους

Τα εμπορικά κέντρα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, άνοιξαν σήμερα και πάλι καθώς η χώρα αυτή της πρώην Σοβιετικής Ένωσης αίρει σταδιακά τους περιορισμούς για τον κοροναϊό.

Το άνοιγμα εκ νέου των εμπορικών κέντρων, τα οποία θα λειτουργούν βάσει αυστηρών πρωτοκόλλων κοινωνικής αποστασιοποίησης, είναι το τελευταίο σε μια δέσμη μέτρων για την χαλάρωση των περιορισμών καθώς ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει δεσμευτεί να αναζωογονήσει την οικονομία.

Η Ουκρανία άνοιξε και πάλι τα υπαίθρια καφέ, τα ινστιτούτα αισθητικής, τα οδοντιατρεία και τα πάρκα της νωρίτερα μέσα στον μήνα, ενώ ο υπόγειος ξεκίνησε και πάλι να λειτουργεί την Δευτέρα όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι πελάτες των εμπορικών κέντρων είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και να φοράνε μάσκες και γάντια για την δική τους προστασία και για των άλλων.

Σήμερα η χώρα ανέφερε 23.204 κρούσματα του κορονοϊού και 696 θανάτους από covid-19, προσθέτοντας ότι περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό