Σκηνικό έντασης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ πάνω από την Μαύρη Θάλασσα

Σκηνικό έντασης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ πάνω από την Μαύρη Θάλασσα

Ρωσικά μαχητικά απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-1Β

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27 και Su-30 απογειώθηκαν σήμερα από αεροδρόμια της χώρας, για να παρακολουθήσουν και να αναχαιτίσουν αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-1Β, που πραγματοποιούσαν πτήση πάνω από ουδέτερη θάλασσα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Νωρίτερα, η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη και Αφρική είχε ανακοινώσει, ότι θα πραγματοποιήσουν πτήσεις πάνω από την Ευρώπη και την Μαύρη Θάλασσα δύο βομβαρδιστικά B1-B Lancer. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε, ότι τα πληρώματα των ρωσικών μαχητικών προσέγγισαν σε ασφαλή απόσταση τα αμερικανικά αεροσκάφη, τα αναγνώρισαν ως αεροσκάφη στρατηγικής αεροπορίας В-1В και μετά από αυτό «τα αμερικανικά βομβαρδιστικά άλλαξαν πορεία και απομακρύνθηκαν από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

«Οι πτήσεις των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών πραγματοποιήθηκαν αυστηρά με βάση τους διεθνούς κανονισμούς που διέπουν την χρήση του εναερίου χώρου» επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι τα ρωσικά μαχητικά επέστρεψαν στις βάσεις τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...