Νέες απειλές Τραμπ κατά του Twitter

Νέες απειλές Τραμπ κατά του Twitter

«Το άρθρο 230 πρέπει να ανακληθεί από το Κογκρέσο. Μέχρι τότε, θα ρυθμιστεί»

Την οργή του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε εκ νέου η σήμανση του Twitter σε ανάρτησή του, ότι "παραβίασε τους Κανόνες του Twitter σχετικά με τον εγκωμιασμό πράξεων βίας", απειλώντας με ανάκληση του άρθρου 230 του Συντάγματος για την λειτουργία των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα, ο Τραμπ τουιτάρισε για τα επεισόδια στη Μινεάπολη και έγραψε χαρακτηριστικά ότι "Αυτά τα ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ατιμάζουν τη μνήμη του George Floyd και δεν θα αφήσω να συμβεί αυτό. Μόλις μίλησα με τον Κυβερνήτη Tim Walz και του είπα ότι ο Στρατός είναι στην διάθεσή του. Σε οποιαδήποτε δυσκολία, θα αναλάβουμε τον έλεγχο, αλλά όταν ξεκινούν οι λεηλασίες λεηλασία, ξεκινούν οι πυροβολισμοί. Ευχαριστώ!".

Το Twitter εξέλαβε την ανάρτηση του Αμερικανού Προέδρου ως πράξη εγκωμιασμού την άσκησης βίας και σήμανε το tweet του Ντόναλντ Τραμπ ως ανάρτηση που παραβιάζει τους κανονισμούς του μέσου.

Η αντίδραση του Τραμπ ήταν άμεση, γράφοντας σε νεότερη ανάρτησή του: Το Twitter δεν κάνει τίποτα για τα ψέματα και την προπαγάνδα που προέρχονται από την Κίνα ή το Ριζοσπαστικό Αριστερό Δημοκρατικό Κόμμα. Έχει στοχεύσει Ρεπουμπλικάνους, Συντηρητικούς και τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Το άρθρο 230 πρέπει να ανακληθεί από το Κογκρέσο. Μέχρι τότε, θα ρυθμιστεί!