Ερντογάν: Θα διαβαστεί προσευχή στην Αγιά Σοφιά για την άλωση

Ερντογάν: Θα διαβαστεί προσευχή στην Αγιά Σοφιά για την άλωση

Τι είπε ο Τούρκος πρόεδρος για την προσευχή της Παρασκευής

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να πυροδοτεί το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και όχι μόνο, ανακοινώνοντας ότι αύριο Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, ανήμερα της επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, θα διαβαστεί μέσα στην Αγιά Σοφιά απόσπασμα του κορανίου.

Σημειώνεται, ότι ο επικεφαλής των Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς, είχε ανακοινώσει πριν από δύο ημέρες, ότι η προσευχή της Παρασευής θα πραγματοποιούνταν έξω από την Αγια Σοφιά και μάλιστα ότι θα προΐστατο ο ίδιος της προσευχής έξω από την πλατεία του Σουλταναχμέτ.

Ωστόσο, ο ίδιος νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε, ότι δεν θα πραγματοποιήσει την αυριανή πρώτη προσευχή μετά την καραντίνα στην πλατεία ανάμεσα στην Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί, αλλά στο τέμενος Φατίχ στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα sigmalive.com, φανατικοί μουσουλμάνοι πίεσαν τον Τούρκο πρόεδρο να ανακοινώσει το άνοιγμα και της Αγίας Σοφίας για μουσουλμανική προσευχή ειδικά την ημέρα της επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, που αποτελεί το σύμβολο της επικράτησης του Ισλάμ επί της Δύσης και του Χριστιανισμού.