Bίντεο-σοκ: Τρίχρονο κοριτσάκι παίζει δίπλα στη νεκρή από εξάντληση μητέρα του

Bίντεο-σοκ: Τρίχρονο κοριτσάκι παίζει δίπλα στη νεκρή από εξάντληση μητέρα του

Η 35χρονη κατέληξε μετά από ένα ταξίδι 1.800 χλμ. με τρένο σε θερμοκρασίες άνω των 50 βαθμών και χωρίς τρόφιμα και νερό

Ένα βίντεο-σοκ από σιδηροδρομικό σταθμό της Ινδίας, όπου διακρίνεται ένα κοριτσάκι 3,5 ετών να παίζει δίπλα στο νεκρό σώμα της μητέρας του, η οποία κατέρρευσε από εξάντληση, πείνα και δίψα, μετά από ένα ταξίδι σε ένα ασφυκτικά γεμάτο τρένο.

Όπως αναφέρει η Daily Mail η 35χρονη Arbina Khatoon πέθανε στο σταθμό Muzaffarpur, στο βόρειο τμήμα του Μπιχάρ. Ήταν μία από τους εκατομμύρια εσωτερικούς μετανάστες στην Ινδία, η οποία επέστρεφε στο χωριό της μετά το lockdown που κήρυξε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με μαρτυρίες, αυτία του θανάτου της ήταν η πείνα, η δίψα και η εξάντληση μετά από ένα ταξίδι περίπου 1.800 χλμ. με το τρένο.

Στην Ινδία η κυβέρνηση έχει ναυλώσει τρένα, προκειμένου να επιστρέψουν όσοι έχασαν την δουλειά τους εξαιτίας του lockdown στα χωριά τους, αλλά σύμφωνα με τις καταγγελίες οι συνθήκες σε αυτά είναι απαράδεκτες. Συνολικά εννέα εσωτερικοί μετανάστες, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού 2 ετών, που ταξίδευαν στο ίδιο τρένο με την Khatoon, αναφέρθηκε ότι πέθαναν σε μόλις τρεις ημέρες.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, ότι οι θάνατοι οφείλονταν στην εξάντληση, καθώς η θερμοκρασία μέσα στα τρένα ξεπερνά του 50 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν υπάρχει πρόσβαση σε τρόφιμα ή νερό. Η ινδική κυβέρνηση αρνείται αυτές τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται σε προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις και ότι πρόκειται για άτομα που είχαν πάει σε μεγάλες πόλεις για θεραπεία και προσπαθούσαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους.