Νέα πυρά από τον Χουλουσί Ακάρ: Οι παρενοχλήσεις στο Αιγαίο είναι πρόκληση

Νέα πυρά από τον Χουλουσί Ακάρ: Οι παρενοχλήσεις στο Αιγαίο είναι πρόκληση

«Έχουμε καταβάλει κάθε προσπάθεια να επιλύσουμε τα περιστατικά» τόνισε ο Υπουργός Άμυνας

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου πως μετά την πανδημία θα υπάρξει ξανά προσφυγικό κύμα προς την Ελλάδα, έρχονται και νέα πυρά, αυτή τη φορά από τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο κ. Ακάρ σε ομιλία του κατά την παρουσία του στη φρεγάτα «Μπαρμπαρός» ανέφερε: «Παρά τις προσπάθειες και την υπομονή μας στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας, είναι αδύνατο να εξηγηθούν οι παρενοχλήσεις τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο» και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να τους ωφελήσουν σε τίποτε».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έχουμε καταβάλει κάθε προσπάθεια να επιλύσουμε τα περιστατικά στο πλαίσιο του διαλόγου και της αμοιβαίας κατανόησης και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μετά από αυτά».

«Είμαστε υπέρ των διμερών συμφωνιών, του Διεθνούς Δικαίου, των σχέσεων καλής γειτονίας και του διαλόγου. Δεν είναι απειλή όταν λέμε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα μας. Θέλουμε όλοι να το γνωρίζουν αυτό», διεμήνυσε. Και υποστήριξε ότι αυτή την περίοδο η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλούς κινδύνους: «Είναι βασικό μας καθήκον να τους αντιμετωπίσουμε. Ως εκ τούτου θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με την ίδια αποφασιστικότητα».

Παρακαλούμε περιμένετε ...