Ο Ερντογάν «τρολάρει» τους Τούρκους με την… επιτυχή διαχείριση της πανδημίας

Ο Ερντογάν «τρολάρει» τους Τούρκους με την… επιτυχή διαχείριση της πανδημίας

Έκανε λόγο για παγκόσμια αναγνώριση ως μία από τις καλύτερες χώρες στην αντιμετώπισή του ιού

Η Τουρκία κέρδισε την παγκόσμια αναγνώριση ως μία από τις πιο επιτυχημένες χώρες στον κόσμο στο θέμα της υγείας κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τα μέλη του κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Συνεχίζοντας, είπε ότι η Τουρκία έχει θέσει στον μέγιστο βαθμό υπό έλεγχο την πανδημία του κοροναϊού. Σημείωσε δε, ότι την προηγούμενη εβδομάδα στην Τουρκία άνοιξαν κουρεία, κέντρα αισθητικής και εμπορικά καταστήματα.

Προβάλλοντας την εικόνα της χώρας του, δήλωσε ότι με την επάρκεια σε των νοσοκομείων σε προσωπικό, φάρμακα και εξοπλισμό, δεν επιτράπηκε η περαιτέρω διάδοση του ιού. Ωστόσο, κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας

Σημειώνεται, ότι συνολικά στη χώρα έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής από τον κοροναϊό 4.276 άνθρωποι, ενώ τα κρούσματα έφθασαν τα 154.500. Σύμφωνα δε με τα στοιχεία του Johns Hopkins University, η Τουρκία βρίσκεται στην 9η θέση παγκοσμίως σε αριθμό κρουσμάτων και στην 14η θέση σε θανάτους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό