Επίθεση Ζεεχόφερ στην Κομισιόν για μεταναστευτικό και αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ

Επίθεση Ζεεχόφερ στην Κομισιόν για μεταναστευτικό και αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ

Έξω φρενών ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών για την διαδικασία παράβασης των συνθηκών από το Βερολίνο

Επίθεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξαπέλυσε με συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel για το μεταναστευτικό και τη στάση της Κομισιόν έναντι του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου για την απόφασή του κατά της αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζέεχοφερ.

«Είχα μεγάλες ελπίδες για τη νέα Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα είμαι απογοητευμένος, για να το διατυπώσω ευγενικά. Ιδίως στο θέμα της πολιτικής μετανάστευσης νοιώθω εγκαταλελειμμένος. Μου επιτρέπεται να ασχολούμαι με τη διάσωση στη θάλασσα και τα παιδιά στους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα. Μου επιτρέπεται να αγωνιστώ για μια κοινή πολιτική ασύλου, αλλά όλα αυτά είναι καθήκοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμη και η τελευταία πρωτοβουλία για ένα ευρωπαϊκό επενδυτικό πρόγραμμα δεν προήλθε από τις Βρυξέλλες, αλλά από το Βερολίνο και το Παρίσι», τόνισε.

Ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός δήλωσε επίσης, ότι έχει «λίγη κατανόηση για την πρόσφατη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εξετάσει το ενδεχόμενο παραβίασης των ευρωπαϊκών συμβάσεων από τη Γερμανία λόγω της πρόσφατης απόφασης του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου σχετικά με τις αγορές κρατικών ομολόγων δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» και πρόσθεσε: «Παρατήρησα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κινεί ασυνήθιστα συχνά κατά των κρατών μελών τη διαδικασία παράβασης των συνθηκών και εγείρει αγωγές εναντίον τους. Κατά της Αυστρίας λόγω ενός συστήματος παροχών για παιδιά, κατά της Πολωνίας και της Ουγγαρίας ούτως ή άλλως, τώρα εναντίον της Γερμανίας λόγω της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Και αναρωτιέμαι πώς μπορεί (έτσι) να προωθηθεί περαιτέρω η ενοποίηση της Ευρώπης;»

Παρακαλούμε περιμένετε ...