Άνδρας δικαιώθηκε για σεξoυαλική παρενόχληση από την προϊσταμένη του

Άνδρας δικαιώθηκε για σεξoυαλική παρενόχληση από την προϊσταμένη του

Δικαστήριο της Ουαλίας καταδίκασε την εναγόμενη και του επιδίκασε χρηματική ικανοποίηση

Ένας 50χρονος στην Ουαλία κέρδισε την αγωγή που υπέβαλε σε βάρος της προϊσταμένης του στην δουλειά, η οποία πρέπει να του καταβάλει το ποσό των 21.000 λιρών Αγγλίας για σεξουαλική παρενόχληση.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Andrew Weatherby δεχόταν μια σειρά από γραπτά μηνύματα από την κατηγορούμενη, η οποία τον προέτρεπε να κάνουν σεξ. Ο 50χρονος είπε στο δικαστήριο, ότι ένιωθε «εκφοβισμένος και προσβεβλημένος» από την συμπεριφορά της κατά πολύ νεότερης προϊσταμένης του και την παρακάλεσε να τον αφήσει ήσυχο. Αλλά όταν απείλησε να την αναφέρει στο αφεντικό τους, απείλησε να του κάνει «τη ζωή κόλαση».

Όπως αναφέρθηκε στη δίκη, μεταξύ τους υπήρχε μια ισχυρή φιλία πριν ξεκινήσουν αυτά τα περιστατικά και χιούμορ ανάμεσά τους «περιείχε υπονοούμενα». Σύμφωνα με τον 50χρονο, όλα άλλαξαν, όταν της προσέφερε τη βοήθεια του σε μία δύσκολη στιγμή της στην δουλειά και από τότε η συμπεριφορά της άλλαξε. Τότε του έστειλε ένα μήνυμα που του έλεγε «θα μπορούσα να σε ξεπληρώσω σε είδος LOL» και στη συνέχεια τον κάλεσε για ένα ποτό μετά την δουλειά.

Μια εβδομάδα αργότερα του έστειλε ένα άλλο κείμενο, που έλεγε «είμαι απόλυτα ξεναμμένη, σκέψουν την διασκέδαση». Ο άνδρας της απάντησε, ότι αφενός είναι παντρεμένος και αφετέρου ήταν απλώς συνάδελφοι. Όταν συνέχισε να του στέλνει μηνύματα ζητώντας του να κάνει σεξ μαζί της στην εργασία, όταν το αφεντικό τους, Ian Bellis, ήταν εκτός γραφείου, έσπασε και της είπε: «Απλά σταμάτα. Είναι προσβλητικό και εκφοβιστικό».

Επειδή αυτό δεν είχε αποτέλεσμα, της έστειλε ένα άλλο μήνυμα, λέγοντας ότι θα την αναφέρει στο αφεντικό τους. Η γυναίκα του πάντησε: «Πρέπει να θυμάσε ότι είμαι μια μητέρα μόνη και μπορώ να κάνω τη ζωή σου κόλαση. Εγγυώμαι ότι αν πας στον Ian, θα κάνω τη ζωή σου κόλαση. Θέλω απλώς να με θέλεις». Στη συνέχεια άρχισε να στέλνει μια σειρά mails και μηνυμάτων στη σύζυγο του 50χρονου, δημιουργώντας υποψίες ότι την απατά.

Ο κ. Weatherby έκανε τελικά επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά της, αλλά κατέληξε να τεθεί σε διαθεσιμότητα για πέντε ημέρες και τελικά απολύθηκε. Το δικαστήριο έκρινε, ότι ο 50χρονος είχε παρενοχληθεί σεξουαλικά από την προϊσταμένη του και θυματοποιήθηκε από το αφεντικό του.