Νεκρή 21χρονη από το όπλο του αδελφού της

Νεκρή 21χρονη από το όπλο του αδελφού της

Τι ισχυρίστηκε ο 23χρονος

Σοκ έχειπροκαλέσει στην Κύπρο η οικογενειακή τραγωδία όπου ένας 23χρονος πυροβόλησε και σκότωσε την 21χρονη αδελφή του.

Ανακρινόμενος ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι μετέβη σε προγραμματισμένη βολή της μονάδας του σε στρατόπεδο και κατά τη διάρκεια της βολής το όπλο τους παρουσίασε εμπλοκή. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι κατά τη διάρκεια της βολής το όπλο του παρουσίασε εμπλοκή και ο οπλουργός της μονάδας του τον συμβούλεψε να το καθαρίσει όταν επιστρέψει στο σπίτι όπως αναφέρει το sigmalive.com.

Ο ύποπτος ανέφερε επίσης πως όταν επέστρεψε στο σπίτι του και κατά τη διάρκεια που καθάριζε το όπλο του αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα η βολίδα να πετύχει την αδερφή του στο κεφάλι, η οποία καθόταν απέναντι του στο σαλόνι του σπιτιού τους, επιφέροντας τον άμεσο θάνατο της.

Από προκαταρκτικές εξετάσεις της Αστυνομίας που διενεργήθηκαν μέσω του Διοικητή της μονάδας στην οποία ο ύποπτος υπηρετεί ως έφεδρος, αποδείχθηκε ότι χθες 5 Μαΐου, η Μονάδα δεν είχε προγραμματισμένη βολή. Ο Διοικητής ανέφερε επίσης ότι η τελευταία βολή των εφέδρων της Μονάδας έγινε στις 17 Μαΐου 2019.

Οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, που διενήργησαν αυτοψία στη σκηνή διαπίστωσαν ότι ο θάνατος της άτυχης 21χρονης προκλήθηκε από πυροβολισμό στην κροταφική χώρα.

Από το σπίτι του υπόπτου παραλήφθηκε στρατιωτικός εξοπλισμός καθώς επίσης και ένα σακούλι με 200 σφαίρες. Από την καταμέτρηση που έγινε, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν 8 σφαίρες, ενώ θα γινει βαλλιστικός έλεγχος του όπλου.
 
Στον 23χρονο θα γίνει ψυχιατρική εξέταση.

Ακόμα ως τεκμήρια παραλήφθηκαν τα ρούχα που φορούσε ο ύποπτος κατά τη διάπραξη του εγκλήματος, τα οποία θα σταλούν για περαιτέρω εξετάσεις για εντοπισμό πυρίτιδας, ενώ θα ληφθούν καταθέσεις από το Γραφείο Ευημερίας για να διαφανεί κατά πόσον ο ύποπτος ή η οικογένεια του παρακολουθούντο από Λειτουργούς και για ποιο λόγο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία αναμένεται να ληφθούν γύρω στις 30 καταθέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του υπόπτου και του θύματος, από τους περίοικους, από τη Μονάδα στην οποία υπηρετεί ως έφεδρος και από τον Κοινοτάρχη.

Επίσης αναμένεται να γίνει νεκροψία στη σωρό του θύματος, ενώ θα γίνουν εξετάσεις μέσω της Εθνικής Φρουράς αναφορικά με την τελευταία ημερομηνία παρουσίασης του υπόπτου στη Μονάδα του και θα ληφθούν καταθέσεις από άτομα που υπηρετούν στο στρατόπεδο.

Φωτογραφία αρχείου