Εντυπωσιακές εικόνες από την Ισπανία μετά την άρση του lockdown: «Πλημμύρισαν» οι δρόμοι κόσμο

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ισπανία μετά την άρση του lockdown: «Πλημμύρισαν» οι δρόμοι κόσμο

Στα 216.582 αυξήθηκαν τα περιστατικά μόλυνσης, με 25.100 θανάτους

Ξεχύθηκαν στους δρόμους οι Ισπανοί για να κάνουν τζόκινγκ ή ποδήλατο, καθώς οι ενήλικες επιτρέπεται να αθληθούν σε υπαίθριους χώρους για πρώτη φορά σε επτά εβδομάδες αφού η κυβέρνηση άρχισε να χαλαρώνει τα μέτρα περιορισμού που επιβλήθηκαν λόγω του κοροναϊού.

Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές, άνθρωποι με ποδήλατα και σκέιτμπορντ, άλλοι να γυμνάζονται, όλοι όμως τηρούν τα μέτρα προστασίας από την Covid-19 και φροντίζουν να φορούν τις μάσκες τους ή να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Η Ισπανία, μια από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την COVID-19, επέβαλε αυστηρό lockdown τον Μάρτιο, περιορίζοντας το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών στα σπίτια τους και απαγορεύοντας τις μη απαραίτητες μετακινήσεις. Η άθληση και οι περίπατοι είχαν απαγορευθεί καθώς οι αρχές προσπαθούσαν να ανακόψουν την εξάπλωση του ιού.

Το περασμένο σαββατοκύριακο, επετράπη σε παιδιά κάτω των 14 ετών να βγουν εκτός σπιτιού για μία ώρα την ημέρα υπό την εποπτεία ενηλίκων.

Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ένα σχέδιο τεσσάρων φάσεων για να επιστρέψει η χώρα στη «νέα κανονικότητα», όπως τη χαρακτήρισε, έως τα τέλη Ιουνίου.

Στα 216.582 αυξήθηκαν τα περιστατικά μόλυνσης, με 25.100 θανάτους

Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19 αυξήθηκε σήμερα στα 216.582 από 215.216 χθες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας.

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σήμερα στους 25.100 θανάτους από 24.824 χθες, όπως ανακοίνωσε η ίδια πηγή.