Τραμπ για κοροναϊό: Έχουμε 1 εκατ. κρούσματα γιατί κάνουμε πολλά τεστ

Τραμπ για κοροναϊό: Έχουμε 1 εκατ. κρούσματα γιατί κάνουμε πολλά τεστ

Πάνω από 58.000 οι θάνατοι στη χώρα

Πάνω από ένα εκατομμύριο κρούσματα του κοροναϊού έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ και αυτό επειδή κάνουν πολλά τεστ, όπως εκτίμησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Τα σχόλια του Τραμπ στο Twitter έγιναν μετά τις προειδοποιήσεις υγειονομικών αξιωματούχων ότι οι ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό και υλικά έχουν περιορίσει τις ικανότητες διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ.

«Ο μόνος λόγος που οι ΗΠΑ έχουν αναφέρει ένα εκατομμύριο κρούσματα του κοροναϊού είναι ότι διεξάγουμε τεστ τόσο πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Οι άλλες χώρες είναι πολύ πίσω στο θέμα των τεστ και γι’ αυτό εμφανίζουν λιγότερα κρούσματα», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα COVID-19, με περισσότερα από ένα εκατομμύριο επιβεβαιωμένα ως χθες Τρίτη (28.04) και 58.000 θανάτους.

Η πίεση αυξάνεται στις ΗΠΑ να ενισχυθεί η ικανότητα των υγειονομικών αρχών να διεξάγουν διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό, με αξιωματούχους του τομέα της υγείας να τονίζουν πόσο δύσκολο είναι να βρίσκουν τεστ για αυτούς που τα έχουν περισσότερο ανάγκη αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

«Ένα από τα προβλήματα (που αντιμετωπίζουμε) είναι να βρίσκουμε διαγνωστικά τεστ για τους ανθρώπους που τα χρειάζονται» δήλωσε ο Άντονι Φάουτσι, κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ και υπεύθυνος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της επιδημίας σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες Τρίτη στο CNN.

Ο Φάουτσι επεσήμανε ότι όλοι οι Αμερικάνοι που χρειάζεται να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ για τον κοροναϊό θα μπορέσουν να το κάνουν ως τα τέλη Μαΐου, με αρχές Ιουνίου.