Κοροναϊός: Ο Πούτιν παρατείνει την μη εργάσιμη περίοδο έως τις 11 Μαΐου

Κοροναϊός: Ο Πούτιν παρατείνει την μη εργάσιμη περίοδο έως τις 11 Μαΐου

«Η κορύφωση της πανδημίας δεν έχει επέλθει ακόμη» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παρέτεινε σήμερα την μη εργάσιμη περίοδο για την Ρωσία ώστε να περιορισθεί η διασπορά του νέου κοροναϊού, έως τις 11 Μαΐου, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να παρουσιάσει προτάσεις για την έξοδο της χώρας από το καθεστώς των περιορισμών από τις 12 Μαΐου. Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη που είχε με κυβερνητικούς αξιωματούχους και του κυβερνήτες των περιφερειών, ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι τα μέτρα προφύλαξης κατά του κοροναϊού θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά καθώς όπως είπε η κορύφωση της πανδημίας του κοροναϊού δεν έχει επέλθει ακόμη.

Ο Ρώσος πρόεδρος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ζήτησε από την κυβέρνηση σε συνεργασία με τις περιφέρειες και τον επιχειρηματικό κόσμο να προετοιμάσουν ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο ευρείας κλίμακας για την στήριξη της οικονομίας, των πολιτών και των επιχειρήσεων. Παράλληλα είπε ότι αυτό πρέπει να γίνει «σε σχέση με την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση», επισημαίνοντας ότι δεν θα υπάρξει ολική άρση των περιορισμών καθώς «η χώρα έχει ενώπιον να διανύσει ένα σύνθετο και δύσκολο δρόμο»

Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από το υπουργείο Υγείας να παρακολουθεί ανελλιπώς την κατάσταση σε σχέση με την πανδημία του νέου κοροναϊού σε όλη την επικράτεια, αναπροσαρμόζοντας διαρκώς τα σχέδια του, λαμβάνοντας υπόψιν το ότι η κατάσταση αλλάζει καθημερινά. Τέλος πρότεινε η 28η Απριλίου να καθιερωθεί ως Ημέρα των εργαζομένων των Πρώτων Βοηθειών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Παρακαλούμε περιμένετε ...