Κορονοϊός: Στην αύξηση των διαγνωστικών εξετάσεων θα ρίξει το βάρος η Νέα Υόρκη

Κορονοϊός: Στην αύξηση των διαγνωστικών εξετάσεων θα ρίξει το βάρος η Νέα Υόρκη

Τι δήλωσε ο κυβερνήτης Κουόμο

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης θα ξεκινήσει από σήμερα τη διενέργεια τεστ αντισωμάτων για τον νέο κορονοϊό στους εργαζομένους σε τέσσερα νοσοκομεία ενώ ταυτόχρονα θα επιτρέψει σε τοπικά φαρμακεία να αρχίσουν να συλλέγουν δείγματα για τη διεξαγωγή διαγνωστικών εξετάσεων, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλουν οι αρχές να ελέγξουν την πανδημία. Ο στόχος είναι να διπλασιαστεί ο αριθμός των περίπου 40.000 τεστ που διενεργούνται καθημερινά.

Ο Κουόμο σημείωσε πάντως ότι η κρίση φαίνεται πως αρχίζει να καταλαγιάζει στην Πολιτεία, καθώς ο αριθμός των νοσηλευόμενων με Covid-19 έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 21 ημερών. «Είκοσι μία ημέρες στην κόλαση και σήμερα βρισκόμαστε εκεί που ήμασταν πριν από 21 ημέρες. Η διάγνωση είναι αυτό στο οποίο επικεντρωνόμαστε τώρα» είπε.

Η διενέργεια εξετάσεων στους εργαζόμενους σε τέσσερα νοσοκομεία είναι η αρχή μιας ευρύτερης προσπάθειας να γίνουν τεστ αντισωμάτων σε νοσηλευτές, αστυνομικούς, πυροσβέστες, οδηγούς λεωφορείων, υπαλλήλους παντοπωλείων και άλλων εργαζομένων που, όπως είπε ο κυβερνήτης «έφεραν το βάρος» να ταΐσουν και να κρατήσουν τους πολίτες ασφαλείς.

Να σημειωθεί πάντως ότι με βάση τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί αυξήθηκαν σήμερα ελαφρά, στους 437, από 422 χθες.

Σημειώνοντας ότι η πανδημία της ισπανικής γρίπης του 1918, από την οποία έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί, κράτησε δύο χρόνια, ο Κουόμο κάλεσε τους Νεοϋορκέζους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση, να τηρούν την κοινωνική αποστασιοποίηση και να θυμούνται ότι πράττουν για το ευρύτερο καλό. «Καλούμαστε να διαχειριστούμε αυτήν την κρίση. Βρισκόμαστε στην ημέρα 56» είπε, υποστηρίζοντας ότι με τα μέτρα που ελήφθησαν αποφεύχθηκαν 100.000 μολύνσεις. «Πιστεύω πως όσα κάναμε το άξιζαν», κατέληξε.