Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε να χαλάμε όλα τα παιχνίδια που παίζονται στη Μεσόγειο

Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε να χαλάμε όλα τα παιχνίδια που παίζονται στη Μεσόγειο

Νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου μετά τη νέα αποστολή γεωτρύπανου στην Κυπριακή ΑΟΖ

«Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα να χαλάμε όλα τα παιχνίδια που παίζονται στη Μεσόγειο», διαμήνυσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος εμμέσως πλην σαφώς σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και Αίγυπτο.

Συγκεκριμένα, στο διάγγελμά του ο Τούρκος Πρόεδρος αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο σχετικά με τα ενεργειακά, είπε ότι «όπως είναι αντιληπτό, ακόμη συνεχίζουν να ενοχλούνται από την συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη». Πρόσθεσε δε, ότι η συμφωνία αυτή έχει κατατεθεί στον ΟΗΕ και ότι είναι πλέον επίσημη.

Επιτέθηκε ακόμη στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό, λέγοντας ότι «θέλουμε οι χώρες οι οποίες συνεχίζουν την απάνθρωπη συμπεριφορά τους απέναντι στους πρόσφυγες, να εγκαταλείψουν αυτή την παράνομη και ασυνείδητη συμπεριφορά».

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφερόμενος στον στρατάρχη της Λιβύης Χαφτάρ, είπε πως «έχει φανεί καλύτερα το πρόσωπο του πραξικοπηματία Χαφτάρ στη Λιβύη», προσθέτοντας ότι καλεί της διεθνή κοινότητα να στηρίξει την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.