Κοροναϊός: Μαζική μείωση του αριθμού των νοσούντων στην Αυστρία

Κοροναϊός: Μαζική μείωση του αριθμού των νοσούντων στην Αυστρία

Από τα συνολικά 14.459 κρούσματα οι 8.986 που προσβλήθηκαν από τον ιό έχουν αναρρώσει

Μεγάλη μείωση καταγράφηκε και την Πέμπτη στον αριθμό των νοσούντων από τον κοροναϊό στην Αυστρία, καθώς όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ, ο αριθμός των λοιμώξεων μετά από αφαίρεση του αριθμού των αποθεραπευμένων και του αριθμού των θανάτων, έχει περιοριστεί στις 5.063, που σημαίνει μία μείωση κατά 13,4% σε σχέση με χθες.

Έως σήμερα έχουν βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό συνολικά 14.459 πολίτες, 8.986 από αυτούς έχουν αναρρώσει, οι 888 ανάρρωσαν μέσα στο προηγούμενο 24ωρο και ολοένα και λιγότεροι, συνολικά 967, νοσηλεύονται σε νοσοκομείο. Από αυτούς οι 238 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με τους θανάτους να έχουν φτάσει τους 410.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η κατάσταση παραμένει «ισορροπημένη και σταθερή» και σίγουρα αυτό εξαρτάται από τον αριθμό των διαγνωστικών τεστ, τα οποία, όπως ο ίδιος προανήγγειλε, θα επεκταθούν. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα αυξηθεί ιδιαίτερα η υποβολή σε τεστ, των ενοίκων και του προσωπικού σε οίκους ευγηρίας και ιδρύματα φροντίδας, όπως επίσης των εργαζόμενων στο εμπόριο.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι πλέον, από τα δείγματα που λαμβάνονται στα τεστ, θετικά στον ιό είναι μόλις σε ένα ποσοστό 2%, ενώ, όπως σημείωσε, «με τις σαφώς λιγότερες ύποπτες περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα να είναι κάποιος ακόμη πιο γρήγορος και να επεμβαίνει ταχύτερα». Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι από προχθές, Τρίτη, η Αυστρία βρίσκεται στη «Φάση 2» και δεδηλωμένος στόχος είναι «να εμποδιστεί πραγματικά ένα δεύτερο κύμα».

Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί, πως έπειτα από το προχθεσινό μερικό άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, για μία περαιτέρω χαλάρωση στην Αυστρία θα πρέπει να προσδιοριστούν σαφώς οι προϋποθέσεις. Πάντως σήμερα Πέμπτη, το Αυστριακό Ιατρικό Επιμελητήριο συνέστησε το άνοιγμα των ιατρείων, τα οποία στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κοροναϊού, εδώ και σχεδόν τέσσερις εβδομάδες, δέχονται ασθενείς μόνον για έκτακτες περιπτώσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Παρακαλούμε περιμένετε ...