Στη Γένοβα της Ιταλίας προετοιμάζουν τις πλαζ για την θερινή περίοδο

Στη Γένοβα της Ιταλίας προετοιμάζουν τις πλαζ για την θερινή περίοδο

Σκέψεις για «πλαστικές ασπίδες» ανάμεσα στους λουόμενους

Η περιφέρεια της Λιγουρίας, με πρωτεύουσα την Γένοβα, έδωσε «πράσινο φως» για τα καθιερωμένα, ετήσια έργα καθαρισμού και ανακαίνισης των οργανωμένων πλαζ, ενόψει της θερινής περιόδου.

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, σε σχετικό της ρεπορτάζ, διερωτάται αν οι οργανωμένες πλαζ θα μπορέσουν όντως να ξανανοίξουν και με ποιες αποστάσεις ασφαλείας, ενώ θέτει και κάποια επιπλέον ερωτήματα. Παραδείγματος χάρη, αν θα πρέπει να φορούν οι λουόμενοι προστατευτικές μάσκες και πώς θα μπορέσει να εξασφαλιστεί η απόσταση ασφαλείας, ιδίως στην περίπτωση των παιδιών που έχουν ανάγκη να τρέξουν και να παίξουν στην παραλία. Το αν οι οργανωμένες πλαζ θα ανοίξουν τελικά τις πύλες τους, θα εξαρτηθεί, πάντως, από την πορεία μείωσης των κρουσμάτων κοροναϊού στην Ιταλία.

Η εφημερίδα La Repubblica σε άρθρο της γράφει, ότι για τις παραλίες της Αδριατικής θάλασσας και για γνωστά θέρετρα, όπως το Ρίμινι και το Ριτσιόνε, υπάρχουν εταιρίες που σκέφτονται να ξεκινήσουν την παραγωγή διαφανών «προστατευτικών παραβάν» από πλέξιγκλας, τα οποία θα πρέπει να χωρίζουν τον έναν λουόμενο από τον άλλον, τουλάχιστο κατά την φάση της ηλιοθεραπείας. Κάθε πλευρά της «πλαστικής ασπίδας», θα αγγίζει τα 4,5 μέτρα

Η ιταλική κυβέρνηση, πάντως, όπως δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού Λορέντσα Μπονακόρσι, «εννοεί να προχωρήσει στην έγκριση ενιαίων μέτρων για όλη την χώρα, ώστε να μπορέσει να ξαναλειτουργήσει ο βασικής σημασίας τομέας του ιταλικού τουρισμού».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό