FIFA: Προς αναβολή όλα τα ματς εθνικών ομάδων το 2020

FIFA: Προς αναβολή όλα τα ματς εθνικών ομάδων το 2020

Απόλυτη προτεραιότητα τα εγχώρια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Προκειμένου να υπάρξει μια ομαλή διεξαγωγή και της επόμενης σεζόν με το απαραίτητο «τρέξιμο» στην έναρξή της, υπάρχει το ενδεχόμενο να πάρουν αναβολή όλες οι ημερομηνίες στις οποίες είναι προγραμματισμένα ματς των εθνικών ομάδων μέσα στη χρονιά.

Ο αντιπρόεδρος της FIFA, Βίκτορ Μονταλιάνι, είναι εκείνος που ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση πως το ποδόσφαιρο σε συλλογικό επίπεδο έχει την απόλυτη προτεραιότητα με όλα τα πρωταθλήματα και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να έχουν «χτυπηθεί» από τον κορονοϊό και να έχουν μπει σε αναβολή.

Φυσικά λόγω της κατάστασης αποφασίστηκε να διεξαχθούν τελικά το επόμενο καλοκαίρι το Euro 2020 και το Copa America που θα λάμβανε χώρα φέτος, όπως αναφέρει το gazzetta.

«Θα είναι μεγάλη πρόκληση τα ματς των εθνικών ομάδων, όχι μονάχα για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, αλλά και για τα διεθνή ταξίδια από χώρα σε χώρα. Δεν ξέρουμε τι θα γίνεται από Σεπτέμβρη με τον τομέα της Υγείας. Το ποδόσφαιρο σε συλλογικό επίπεδο είναι σε απόλυτη προτεραιότητα» ήταν τα λόγια του Μονταλιάνι στο Associated Press.