Ο Τραμπ κατηγορεί και τη γενική επιθεωρήτρια του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ

Ο Τραμπ κατηγορεί και τη γενική επιθεωρήτρια του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ

Υποστηρίζει ότι είπε ψέματα για τις ελλείψεις των νοσοκομείων

Σε κατάσταση αμόκ βρίσκεται πλέον ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προκειμένου να δικαιολογήσει τη μη έγκαιρη λήψη μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του κοροναϊού, μετά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έβαλε στο στόχαστρό του και τη γενική επιθεωρήτρια του υπουργείου Υγείας.

Ο Τραμπ την κατηγορεί, ότι συνέταξε έναν «ψευδή φάκελο» σχετικά με τις ελλείψεις των αμερικανικών νοσοκομείων, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας του κοροναϊού. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, εξαπολύοντας άλλη μία επίθεση εναντίον ομοσπονδιακής υπηρεσίας, δεν διευκρίνισε τον λόγο για τον οποίο αμφισβητεί την έκθεση της γενικής επιθεωρήτριας, η οποία αφορούσε τις ελλείψεις σε υλικά κρίσιμης σημασίας.

Τα ευρήματα αυτής της αναφοράς επιβεβαιώνουν όσα έλεγαν επί εβδομάδες πολλοί κυβερνήτες, δήμαρχοι και τοπικοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας, ότι τα νοσοκομεία σε πανεθνικό επίπεδο δεν ήταν επαρκώς εξοπλισμένα, για να διαχειριστούν την πλημμύρα των ασθενών. Ωστόσο, ο Τραμπ υπονόησε ότι η γενική επιθεωρήτρια ήταν πολιτικά υποκινούμενη και διερωτήθηκε για ποιον λόγο δεν μίλησε με ναυάρχους, στρατηγούς, τον αντιπρόεδρο ή άλλους υπεύθυνους προτού συντάξει αυτό το κείμενο.

«Γιατί η Ι.G., που ήταν 8 χρόνια με την κυβέρνηση Ομπάμα (αναφέρθηκε στην αποτυχία της γρίπης των χοίρων H1N1, όπου έχασαν τη ζωή τους 17.000 άνθρωποι;), δεν θέλησε να μιλήσει με τους ναυάρχους, τους στρατηγούς, τον αντιπρόεδρο και άλλους υπεύθυνους, προτού συντάξει την έκθεσή της. Άλλος ένας Ψεύτικος Φάκελος», έγραψε στο Twitter.


Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό