Παγκόσμιος συναγερμός για κοροναϊό: Ελπίδες στην Ευρώπη, οι ΗΠΑ περιμένουν δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες

Παγκόσμιος συναγερμός για κοροναϊό: Ελπίδες στην Ευρώπη,  οι ΗΠΑ περιμένουν δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες

Η πανδημία έχει προκαλέσει 68.125 θανάτους στον κόσμο

Ελπίδες για την εξέλιξη της επιδημίας του κοροναϊού στην Ευρώπη, την ήπειρο με τους περισσότερους θανάτους, που αρχίζει να βλέπει τους αριθμούς να μικραίνουν, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες περιμένουν μία δύσκολη εβδομάδα με αυξήσεις ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων, καθ' ομολογίαν, άλλωστε, και του Ντόναλντ Τραμπ.

Η πανδημία Covid-19 έχει προκαλέσει τουλάχιστον 68.125 θανάτους στον κόσμο. Από την εμφάνισή της τον Δεκέμβριο στην Κίνα μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 1.245.000 κρούσματα, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP).

Ενθαρρυντικά σημάδια αρχίζουν διστακτικά να εμφανίζονται την Ευρώπη.
Στην Ιταλία, «η καμπύλη αρχίζει να κατεβαίνει», διαπίστωνε χθες ο εκπρόσωπος του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας Σίλβιο Μπρουσαφέρο.

Η Ιταλία μετρά 16.000 νεκρούς και ξέρει ότι έχει μπροστά της «μερικούς δύσκολους μήνες», επέμεινε ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα. «Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε», επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Η βοήθεια οργανώνεται εκ των ενόντων, με τα τρόφιμα να περνούν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι στις φτωχές συνοικίες της Νάπολης.

Και στην Ισπανία η πίεση αρχίζει να αμβλύνεται χάρη στην μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και τις μονάδες της εντατικής. θεραπείας, ανακοίνωσε η Μαρία Χοσέ Σιέρα, του κέντρου αντιμετώπισης υγειονομικών κρίσεων. Ομως, έπειτα από 12.000 θανάτους, η Μαδρίτη εξετάζει την ιδέα υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους δημόσιους χώρους.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό