Κατέρρευσε πενταώροφο κτίριο μετά από έκρηξη στη Ρωσία

Κατέρρευσε πενταώροφο κτίριο μετά από έκρηξη στη Ρωσία

Τουλάχιστον ένας νεκρός από την έκρηξη που προκάλεσε διαρροή αερίου

Πενταώροφο κτίριο με 80 διαμερίσματα κατέρρευσε μερικώς σήμερα κοντά στη Μόσχα, έπειτα από έκρηξη που οφείλεται σε διαρροή αερίου κι η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον ένα άνθρωπο, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, σε μια χρονική στιγμή όπου οι Ρώσοι βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.

Το υπουργείο Κατάστασεων Έκτακτης Ανάγκης της Ρωσίας κάνει λόγο, μέχρι στιγμής, για έναν νεκρό και τέσσερις τραυματίες, σύμφωνα με τα πρακτορεία είδησεων Ria Novosti και Interfax. Η έκρηξη σημειώθηκε στον δεύτερο όροφο του συγκροτήματος διαμερισμάτων στο Ορέχοβο-Ζούεβο, μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 95 χλμ. ανατολικά της Μόσχας.

Σε βίντεο που μετέδωσε η εφημερίδα MK, διακρίνεται η πρόσοψη του κτιρίου, που έχει μερικώς καταρρεύσει, την ώρα που τα διπλανά κτίρια δεν έχουν υποστεί ζημιές. Η έκρηξη σήμερα έγινε ενώ η Ρωσία έχει επιβάλλει καθολική καραντίνα λόγω της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού. Οι περισσότεροι Ρώσοι, επομένως, θεωρείται ότι μένουν στα σπίτια τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...