Κορονοϊός: Δραματική αύξηση των νέων κρουσμάτων στη Σερβία

Κορονοϊός: Δραματική αύξηση των νέων κρουσμάτων στη Σερβία

Στους 39 ανέρχονται συνολικά οι νεκροί και σε 1.476 οι νοσούντες

Τριπλασιάστηκε μέσα σε ένα 24ωρο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κοροναϊού στη Σερβία.

Από χθες στις 15:00 η ώρα μέχρι σήμερα την ίδια ώρα επιβεβαιώθηκαν 305 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας στους 1.476 τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από τον κοροναϊό. Οχτώ ασθενείς κατέληξαν και έτσι ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 39. Η κυβέρνηση της Σερβίας αποφάσισε την λήψη πιο αυστηρών μέτρων. Από αύριο στη 13:00 το μεσημέρι και μέχρι την Δευτέρα το πρωί απαγορεύεται η κυκλοφορία για όλους.

Στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου άρχισε να φτάνει η βοήθεια, που υποσχέθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούστιτς, κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο πρόεδροι εχθές το απόγευμα. Το πρώτο μεταγωγικό αεροσκάφος, από τα 11 που αναμένονται, προσγειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Νίκολα Τέσλα» μεταφέροντας νοσοκομειακό υλικό, αναπνευστήρες και μάσκες, όπως επίσης και ομάδα οχτώ Ρώσων λοιμοξιολόγων και ένα συνεργείο απολύμανσης νοσοκομείων και δημόσιων χώρων.

Τη ρωσική αποστολή υποδέχθηκαν η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς και ο υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν. Σήμερα το βράδυ αναμένεται να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου άλλα τέσσερα ρωσικά μεταγωγικά και αύριο θα φτάσουν άλλα έξι. Η Μόσχα, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση της Σερβίας, υποσχέθηκε ότι θα στείλει άμεσα 87 επιδημιολόγους και λοιμοξιολόγους όπως και 16 συνεργεία απολύμανσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Η Ανεξάρτητη Ένωση Δημοσιογράφων Σερβίας (NUNS) διαμαρτυρήθηκε έντονα για την κατάχρηση πολιτικής εξουσίας και την χειραγώγηση της δικαιοσύνης που γίνεται με στόχο την φίμωση της ελεύθερης έκφρασης του Τύπου, όπως και για τις απειλές που εξαπολύουν φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ εναντίον δημοσιογράφων ανεξάρτητων Μέσων. Υπενθυμίζεται, ότι προχθές το βράδυ συνελήφθη και προφυλακίστηκε δημοσιογράφος, η οποία αποκάλυψε ελλείψεις σε προστατευτικό υλικό στα νοσοκομεία, με τις κατηγορίες της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της πρόκλησης πανικού στην κοινή γνώμη. Την επομένη το πρωί με παρέμβαση της πρωθυπουργού 'Ανα Μπρνάμπιτς, αποφυλακίστηκε.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό