Κοροναϊός: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στην Ιταλία

Κοροναϊός: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στην Ιταλία

Στόχος της Ρώμης είναι να μειωθεί κάτω από το 1 ο δείκτης μεταδοτικότητας

Ο υπουργός Υγείας της Ιταλίας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, ανακοίνωσε ότι η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό μέχρι τις 13 Απριλίου.

Η λήξη των μέτρων είχε προγραμματιστεί σύμφωνα με την προηγούμενη απόφαση στις 3 Απριλίου. «Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αλλά προσοχή να μην κάνουμε λάθη σε αυτή την φάση και να ενδώσουμε σε μια εύκολη αισιοδοξία, που μπορεί να ακυρώσει τις θυσίες μας. Προσοχή να μην μπερδέψουμε τα πρώτα θετικά μηνύματα με τη λήξη του συναγερμού», είπε ο Ιταλός υπουργός. Ο Σπεράντσα πρόσθεσε, ότι η μάχη κατά του ιού θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθεί εμβόλιο και ότι ο στόχος της κυβέρνησης της Ρώμης είναι να μειωθεί κάτω από το 1 ο δείκτης μεταδοτικότητας του ιού.

Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, έστειλε το μήνυμα ότι «η Ιταλία ζητά να μπορεί να δαπανήσει, όσα χρήματα χρειάζονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης» και επανέλαβε ότι η χώρα του «χρειάζεται τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και να μοιραστεί κινδύνους και ευκαιρίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Παρακαλούμε περιμένετε ...