Κορονοϊός: Εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανοί προσπαθούν να επιστρέψουν στη χώρα

Κορονοϊός: Εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανοί προσπαθούν να επιστρέψουν στη χώρα

Ο Μπόρις Τζόνσον προήδρευσε «γεμάτος ενέργεια» εξ αποστάσεως στο Υπουργικό Συμβούλιο

Εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανοί στο εξωτερικό προσπαθούν ακόμη να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών.

Όπως διαβεβαίωσε ο Ντομινίκ Ράαμπ, η βρετανική κυβέρνηση «εργάζεται νυχθημερόν για να τους βοηθήσει». «Ένας πρωτοφανής αριθμός Βρετανών ταξιδιωτών επιχειρεί να επιστρέψει πίσω και δεν μιλάμε για λίγους εκατοντάδες ή λίγους χιλιάδες, μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ταξιδεύουν στο εξωτερικό» σημείωσε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

Πρόσθεσε δε, ότι η Βρετανία θα δαπανήσει έως 75 εκατομμύρια λίρες για να επιστρέψουν στη χώρα οι εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό επιβάτες. Πρόσθεσε ότι αεροπορικές εταιρείες όπως η British Airways, η easyJet και η Virgin θα βοηθήσουν και αεροσκάφη θα ναυλωθούν όπου χρειαστεί. «Όπου δεν εκτελούνται πλέον εμπορικές πτήσεις, η κυβέρνηση θα παράσχει την αναγκαία οικονομική στήριξη για ειδικές πτήσεις τσάρτερ προκειμένου να φέρει πίσω τους Βρετανούς υπηκόους» εξήγησε ο Ντομινίκ Ράαμπ.

«Γεμάτος ενέργεια» ο Μπόρις Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ήταν «γεμάτος ενέργεια» σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβούλιου, στην οποία προήδευσε από μακριά, καθώς βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση, αφού διαγνώστηκε θετικός στον νέο κοροναϊό, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ.

«Ο πρωθυπουργός προήδρευσε της συνεδρίασης, που διεξήχθη στις 09:15 τοπική ώρα, και ήταν γεμάτος ενέργεια, ασκώντας την ηγεσία που χρειαζόμαστε. Είμαστε ένα ενωμένο υπουργικό συμβούλιο σε σχέση με το να καταφέρουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση» επισήμανε ο Ράαμπ, κατά την καθημερινή συνέντευξη τύπου της βρετανικής κυβέρνησης.

Ερωτηθείς σχετικά με τη δική του υγεία, ο Ράαμπ, ο οποίος δεν έχει εκδηλώσει συμπτώματα, απάντησε ότι νιώθει «θαυμάσια». Ο Ράαμπ θα αναλάμβανε, εάν ο Τζόνσον δεν μπορούσε να ασκήσει τα πρωθυπουργικά καθήκοντά του.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό