Κοροναϊός: «Η οικονομική ύφεση θα είναι μακρά και βαθιά στην Ιταλία»

Κοροναϊός: «Η οικονομική ύφεση θα είναι μακρά και βαθιά στην Ιταλία»

Ο Τζουζέπε Κόντε διαμηνύει ότι τα ευρωομόλογα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε

Την υπόσχεση ότι η κυβέρνησή του θα διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να μπορέσει να στηριχθεί η οικονομία της Ιταλίας, έδωσε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ενώπιον των Ιταλών βουλευτών και γερουσιαστών, ανακοινώνοντας ότι στα πρώτα 25 δισ. ευρώ που διέθεσε μέχρι τώρα, τον Απρίλιο θα προστεθούν άλλα 25 δισ. ευρώ.

Δεν έκρυψε πάντως, ότι «η οικονομική ύφεση θα είναι μακρά και βαθιά», όπως μεταδίδει ο Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης από τη Ρώμη. Ο Ιταλός πρωθυπουργός θεωρεί πάντως, ότι το κράτος αντέδρασε άμεσα, ενώ άφησε αιχμές κατά της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία, όπως είπε «για παράδειγμα στο Μπέργκαμο δεν δημιούργησε εγκαίρως μια κόκκινη ζώνη».

Αγωνία για την εξέλιξη της πορείας του κοροναϊού

Την περασμένη νύχτα στο Βένετο έχασαν την ζωή τους άλλοι 37 ασθενείς. Το τελευταίο 24ωρο συνολικά πέθαναν άλλοι 683 άνθρωποι. «Η χώρα μας, όταν όλα αυτά τελειώσουν, θα πρέπει να αποκτήσει ένα ευρύ και λεπτομερές σχέδιο για την αντιμετώπιση των επιδημιών», υπογραμμίζουν πολλοί επιστήμονες, διότι υπάρχουν ακόμη γιατροί, οι οποίοι δεν διαθέτουν προστατευτικές μάσκες.

Τώρα, όλοι περιμένουν να δουν, αν το σημείο ανώτατης διάδοσης του ιού θα φτάσει την Κυριακή ή τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως προβλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Προς το παρόν, παρατηρείται μόνον μια μικρή επιβράδυνση στην αυξητική τάση των κρουσμάτων.

Η μεγάλη ελπίδα είναι, ο κοροναϊός να μην εξαπλωθεί με ανεξέλεγκτο ρυθμό στο νότο, όπου τα νοσοκομεία έχουν συχνά ελλιπή εξοπλισμό και το προσωπικό είναι λιγοστό. Στην Καλαβρία σχεδόν εκατό άνθρωποι έχουν μείνει στο λιμάνι της Βίλα Σαν Τζοβάνι και ζητούν με επιμονή να ανέβουν σε φέρυ μποτ, για να πάνε στην Σικελία. Μάταια, όμως, διότι η περιφέρεια της Σικελίας έχει ήδη κλείσει τις πύλες της. Όλοι κατάλαβαν πάντως ότι η επιστροφή στην καθημερινότητα θα αργήσει, ίσως και μέχρι το φθινόπωρο.

Ο Κόντε εμμένει στην ιδέα των ευρωομολόγων

Ο Τζουζέπε Κόντε τέλος ζητά με έμφαση να καταλάβει η Ένωση ότι τα ευρωομόλογα είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε. Αλλά οι αναλυτές στη Ρώμη θεωρούν ότι η μάχη αυτή είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει να κερδηθεί.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Παρακαλούμε περιμένετε ...