Κορονοϊός: Στην 3η θέση παγκοσμίως σε αριθμό κρουσμάτων με σχεδόν 50.000 οι ΗΠΑ

Κορονοϊός: Στην 3η θέση παγκοσμίως σε αριθμό κρουσμάτων με σχεδόν 50.000 οι ΗΠΑ

Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης διπλασιάζονται τα κρούσματα κάθε τρεις ημέρες

Οι ΗΠΑ μετρούν σήμερα 600 νεκρούς και σχεδόν 50.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Οι ΗΠΑ είναι η τρίτη χώρα με τα περισσότερα καταγεγραμμένα κρούσματα παγκοσμίως, πίσω από την Κίνα και την Ιταλία. Η πλειονότητα των θανάτων έχει καταγραφεί στη Νέα Υόρκη, που αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας.

Από την πλευρά τους, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν καταγράψει 44.183 κρούσματα του νέου κοροναϊού, μια αύξηση 10.779 κρουσμάτων σε σύγκριση με τον προηγούμενο απολογισμό, με τον αριθμό των θανάτων να έχει αυξηθεί κατά 144 και να ανέρχεται πλέον σε 544. Ο απολογισμός που έδωσαν στη δημοσιότητα τα CDC είναι μέχρι χθες το απόγευμα και συγκρίνεται με τον απολογισμό που δόθηκε μία ημέρα νωρίτερα.

Την ίδια ώρα, η πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού στις ΗΠΑ, παρατηρεί έναν «διπλασιασμό του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κάθε τρεις ημέρες» δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Άντριου Κουόμο. Οι ειδικοί στις προβλέψεις εξέλιξης του ιού «βλέπουν αυτή τη στιγμή ότι το ποσοστό των νέων κρουσμάτων να διπλασιάζεται περίπου κάθε τρεις ημέρες. Πρόκειται για μια δραστική άνοδο των ποσοστών μόλυνσης», επισήμανε ο κυβερνήτης.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης μετρά ήδη περισσότερα από 25.000 κρούσματα, ήτοι σχεδόν δεκαπλάσια από τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Καλιφόρνια, τη δεύτερη πλέον πληγείσα πολιτεία της χώρας, υπογράμμισε ο ίδιος. Ένα τόσο υψηλό ποσοστό καταδεικνύει επίσης ότι η επιδημία θα μπορούσε να φθάσει στην κορύφωσή της «σε 14 ή 21 ημέρες», δηλαδή νωρίτερα απ’ ότι είχε προβλεφθεί», συμπλήρωσε ο Κουόμο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό