Κορονοϊός: Τα φάρμακα που συνιστά η Ρωσία στους ασθενείς από τον ιό

Κορονοϊός: Τα φάρμακα που συνιστά η Ρωσία στους ασθενείς από τον ιό

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τα σκευάσματα που μπορούν να χρησιμοποιούνται

Το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα, ότι στους νοσήσαντες από κοροναϊό μπορεί να χορηγείται ιβουπροφένη, εξίσου με την παρακεταμόλη.

«Η ιβουπροφένη μπορεί και χρειάζεται να χορηγείται στους ασθενείς από κοροναϊό εξίσου με την παρακεταμόλη και εδώ είμαστε αλληλέγγυοι με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Το πιο σημαντικό για τους ασθενείς είναι να τηρούν αυστηρά τις συστάσεις του γιατρού. Μόνο ο γιατρός μπορεί να χορηγήσει σε συγκεκριμένο ασθενή το αναγκαίο φάρμακο και να προτείνει ένα αποτελεσματικό σχήμα θεραπείας», δήλωσε η επικεφαλής λοιμωξιολόγος του Υπουργείου Υγείας της Ρωσίας Ελένα Μαλίνικοβα.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν είχε δηλώσει, ότι η λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, όπως η ιβουπροφένη και η κορτιζόνη, δεν συνιστάται στην περίπτωση μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό. Κατά τον ίδιο, τα φάρμακα αυτά μπορούν να επιδεινώσουν την εξέλιξη της ασθένειας. Παράλληλα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αφού εξέτασε το θέμα αυτό, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για να επιδεινώσει η ιβουπροφένη την κατάσταση των ασθενών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό