Κοροναϊός: Στους 1.685 οι νεκροί στο Ιράν- Στα 21.638 τα κρούσματα

Κοροναϊός: Στους 1.685 οι νεκροί στο Ιράν- Στα 21.638 τα κρούσματα

Ο ανώτατος ηγέτης της χώρας απέρριψε την προσφορά των ΗΠΑ να βοηθήσουν

Ο αριθμός των νεκρών στο Ιράν από τον κοροναϊό αυξήθηκε στους 1.685 με 129 θανάτους να έχουν καταγραφεί το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με δήλωση που έκανε σήμερα, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην κρατική τηλεόραση.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό στο Ιράν, έφτασε στους 21.638.

Την ίδια ώρα, η γαλλική μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) οργανώνει ένα κέντρο 50 κλινών για την αντιμετώπιση περιστατικών μόλυνσης από τον κοροναϊό στην πόλη Ισφαχάν.

Εν τω μεταξύ, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, απέρριψε την προσφορά των ΗΠΑ να βοηθήσουν τη χώρα να καταπολεμήσει την πανδημία. Όπως είπε «αρκετές φορές οι Αμερικανοί έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν το Ιράν να περιορίσει τον ιό. Πέραν του γεγονότος ότι υπάρχουν υποψίες πως ο ιός αυτός δημιουργήθηκε από την Αμερική (...) η προσφορά τους είναι παράξενη από τη στιγμή που οι ίδιοι αντιμετωπίζουν ελλείψεις στον αγώνα τους κατά του ιού», δήλωσε ο Χαμενεΐ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

«Το Ιράν έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει οποιαδήποτε κρίση, συμπεριλαμβανομένου του ξεσπάσματος του κορονοϊού», υπογράμμισε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...