Κοροναϊός: Κλείνουν σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις στην Ιταλία

Κοροναϊός: Κλείνουν σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις στην Ιταλία

Παραμένουν ανοιχτά σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, τράπεζες και ταχυδρομεία

Σε νέο του τηλεοπτικό διάγγελμα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε την λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της επιδημίας του κορονοϊού.

Όπως τόνισε, κλείνουν σε όλη την χώρα όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες και επιχειρήσεις, οι οποίες δεν θεωρούνται βασικής σημασίας. Ο Κόντε εξήγησε ότι μένουν ανοικτά σούπερ μάρκετ, μαγαζιά τροφίμων και φαρμακεία. Τράπεζες και ταχυδρομεία θα λειτουργούν, όπως και οι δημόσιες μεταφορές. Οι υπόλοιποι τομείς, αν το επιθυμούν, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την τηλε-εργασία.

«Είναι μια απόφαση η οποία μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε την οξύτερη φάση της επιδημίας. Προέκυψε και κατάσταση οικονομικής, έκτακτης ανάγκης, αλλά η κυβέρνησή μας θα παρέμβει καθοριστικά για να μπορέσει, η Ιταλία, να σηκωθεί και πάλι όρθια», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Η κοινωνία μας πρέπει να υποστηρίξει, ενωμένη, το πιο πολύτιμο αγαθό, το οποίο είναι η ζωή. Δεν χάνουμε το θάρρος και την ελπίδα στο μέλλον», ολοκλήρωσε ο Κόντε. Όπως ανέφερε τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τις 3 Απριλίου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...