Κορονοϊός: Στρατιωτικά φορτηγά μεταφέρουν φέρετρα στην Ιταλία

Κορονοϊός: Στρατιωτικά φορτηγά μεταφέρουν φέρετρα στην Ιταλία

Τα τοπικά νεκροταφεία δεν φτάνουν να καλύψουν τις ανάγκες

Ιταλοί στρατιώτες άρχισαν μέσα στη χθεσινή νύκτα να μεταφέρουν τις σορούς των θυμάτων του κοροναϊού από την πόλη Μπέργκαμο, της οποίας το κοιμητήριο έχει υπερκορεσθεί λόγω της ιδιαίτερης έξαρσης της επιδημίας στην επαρχία, με την κυβέρνηση στη Ρώμη να εξετάζει την παράταση των προστατευτικών μέτρων απαγόρευσης που έχουν κηρυχθεί σε όλη την Ιταλία.

Βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο από τους ίδιους τους πολίτες και δημοσιεύονται στην τοπική εφημερίδα Eco di Bergamo, παρουσιάζουν μία μακρά φάλαγγα από φορτηγά του στρατού να μετακινούνται τη νύκτα στις άδειες οδούς της πόλης, μεταφέροντας φέρετρα από το τοπικό κοιμητήριο.

Εκπρόσωπος του στρατού επιβεβαίωσε σήμερα πως 15 φορτηγά και 50 στρατιώτες αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να μετακινήσουν τις σορούς για ταφή σε γειτονικές επαρχίες. Νωρίτερα οι αρχές του Μπέργκαμο εξέπεμψαν έκκληση για βοήθεια στις αποτεφρώσεις, μιας και τα αποτεφρωτήρια της περιοχής είναι υπερπλήρη.

Χθες, η Ιταλία κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων που υπέκυψαν από τον ιό, με 475 θανάτους, με τους περισσότερους να εντοπίζονται στη Λομβαρδία. Το Μπέργκαμο είναι η δεινότερα πληγείσα επαρχία με το τοπικό αποτεφρωτήριο ναι μεν να εργάζεται επί 24ώρου βάσεως, αλλά να αποδεικνύεται ανεπαρκές να διαχειρισθεί τον τόσο αυξημένο αριθμό νεκρών.

Οι εικόνες με τα φορτηγά του στρατού τεκμαίρουν μέχρι ποιού βαθμού έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους οι υπηρεσίες υγείας της βόρειας Ιταλίας, που πλήττεται όσο καμία άλλη περιοχή του κόσμου από την επιδημία, με τov χειρότερο κίνδυνο να είναι ορατό, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό να προσβάλλονται από τον ιό. Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα, σε περίπτωση που προσβληθεί μεγάλος αριθμός γιατρών και νοσηλευτών, η χώρα κινδυνεύει με «εθνική καταστροφή».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό