Κορονοϊός: Ζητάνε να βγει ο στρατός στους δρόμους στην Ιταλία

Κορονοϊός: Ζητάνε να βγει ο στρατός στους δρόμους στην Ιταλία

Δήμαρχοι και περιφερειάρχες προτείνουν να αναλάβει τον έλεγχο της κυκλοφορίας πολιτών

Όλο και περισσότεροι Ιταλοί δήμαρχοι και περιφερειάρχες ζητούν από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε να ενισχύσει τον ρόλο του στρατού, για να γίνουν σεβαστές οι απαγορεύσεις στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κοροναϊού στην κυκλοφορία των πολιτών και να περιοριστεί ο αριθμός των πολιτών, που συνεχίζει να βγαίνει από το σπίτι, χωρίς να υπάρχει επείγουσα ανάγκη.

Στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης και της Σικελίας έχει ήδη αποφασιστεί η περαιτέρω αποστολή στρατιωτών, δεδομένης και της «απείθαρχης» στάσης των πολιτών, τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο δε δήμαρχος της Βερόνα, όπου χθες σημειώθηκαν άλλοι πέντε θάνατοι, θεωρεί ότι «η παρουσία του στρατού θα αποθάρρυνε όσους βγαίνουν από το σπίτι τους, χωρίς να υπάρχει, συχνά, μια σημαντική αιτία».

Σημειώνεται, ότι και στη Ρώμη στρατιώτες χρησιμοποιούνται για την απαγόρευση εισόδου σε ορισμένες περιοχές, αλλά η εξακρίβωση στοιχείων σε όποιον κυκλοφορεί, γίνεται από την αστυνομία, τους καραμπινιέρους ή την τροχαία.

Ο Αντόνιο Ταϊάνι, επίσης, πρώην πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και νυν αντιπρόεδρος του κεντροδεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, έγραψε στο διαδίκτυο ότι «θα έπρεπε να αυξηθούν οι έλεγχοι, πλαισιώνοντας την αστυνομία και τους καραμπινιέρους με περαιτέρω κινητοποίηση του στρατού».

Λίγο πριν τα σύνορα της Ιταλίας με τη Σλοβενία, σε ιταλική επικράτεια, η περιφέρεια της Τεργέστης απέστειλε ήδη περίπου εκατό στρατιώτες οι οποίοι ελέγχουν αν, όντως, όσοι θέλουν να μεταβούν στο εξωτερικό, έχουν ουσιαστική και επείγουσα ανάγκη.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό