Κορονοϊός: Ξενοδοχείο στη Μαδρίτη μετατράπηκε σε νοσοκομείο

Κορονοϊός: Ξενοδοχείο στη Μαδρίτη μετατράπηκε σε νοσοκομείο

Θα περιθάλπονται τα λιγότερο σοβαρά κρούσματα

Ένα ξενοδοχείο της Μαδρίτης στην Ισπανία μετατράπηκε σήμερα σε νοσοκομειακή δομή, προκειμένου να περιθάλπει τα λιγότερο σοβαρά κρούσματα του κοροναϊού, που δεν χρήζουν νοσοκομειακής νοσηλείας.

Αυτό θα επιτρέψει να μειωθεί η πίεση μέσα στα νοσοκομεία και να ελευθερωθούν θάλαμοι, αναφέρει η περιοχή της Μαδρίτης σε ανακοίνωση. Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με λευκές μπλούζες και μάσκες άρχισαν από το πρωί να φθάνουν στο Gran hotel Colon, που απέχει 10 λεπτά από το νοσοκομείο Γκρεγκόριο Μαρανιόν, ένα από τα μεγαλύτερα της ισπανικής πρωτεύουσας.

Το μεσημέρι, ασθενοφόρα έφθασαν στον χώρο στάθμευσης και από αυτά βγήκαν μέλη νοσηλευτικού προσωπικού που φορούσαν λευκές στολές, γάντια και γυαλιά. Οι δημοσιογράφοι παρατηρούσαν από απόσταση και αστυνομικοί φύλασσαν το κτίριο.

Ένα ακόμη τετράστερο ξενοδοχείο της Μαδρίτης, το Marriot Auditorium, αναμένεται να μετατραπεί σε νοσοκομείο από αύριο Παρασκευή. Συνολικά, η ένωση ξενοδόχων της ισπανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι έχει θέσει στη διάθεση των αρχών 9.000 κλίνες σε περισσότερα από 40 ξενοδοχεία για να βοηθηθούν ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό.

"Η βασική λειτουργία αυτών των ξενοδοχείων θα είναι να δέχονται ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα και χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης αλλά όχι νοσοκομειακής νοσηλείας τόσο στο αρχικό στάδιο της ασθένειας όσο και στην τελική φάση της", διευκρίνισαν η περιοχή της Μαδρίτης και η ένωση ξενοδόχων σε ανακοινώσεις τους.

Στα ξενοδοχεία αυτά, οι ιατρικές ομάδες θα αποτελούνται από πτυχιούχους της Ιατρικής Σχολής που ακόμη δεν έχουν πάρει ειδικότητα, σύμφωνα με την περιοχή της Μαδρίτης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό