Κορονοϊός: Πάνω από 8 χιλιάδες οι νεκροί, η Ευρώπη ξεπέρασε την Ασία σε αριθμούς

Κορονοϊός: Πάνω από 8 χιλιάδες οι νεκροί, η Ευρώπη ξεπέρασε την Ασία σε αριθμούς

Η Ιταλία είναι η ευρωπαϊκή χώρα που έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα

Η Ευρώπη ξεπέρασε σήμερα την Ασία στον αριθμό των νεκρών λόγω του κοροναϊού, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση τα επίσημα στοιχεία.

Σήμερα στις 14.00 ώρα Ελλάδας, η Ευρώπη είχε τουλάχιστον 3.422 θανάτους, περισσότερους απ’ ό,τι είχε η Ασία (3.384). Η Ιταλία, η ευρωπαϊκή χώρα που έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα, έχει καταγράψει έως τώρα 2.503 θανάτους.

Συνολικά έως τώρα, η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 8.092 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Με 684 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο επί συνόλου 78.766 κρουσμάτων, η Ευρώπη είναι η ήπειρος όπου η πανδημία προχωρά με τους πιο ταχείς ρυθμούς.

Ειδήμονας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κάλεσε σήμερα όλες τις χώρες να λάβουν έκτακτα μέτρα ώστε να διασφαλίσουν πως όλοι οι κάτοικοί τους διαθέτουν μία κατάλληλη στέγη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, διότι η παράμετρος αυτή αποτελεί "ζήτημα ζωής ή θανάτου".

«Η κατοικία έχει καταστεί η προκεχωρημένη γραμμή στην άμυνα κατά του κορονοϊού. Σπάνια το θέμα της κατοικίας υπήρξε σε τέτοιο βαθμό ζήτημα ζωής ή θανάτου», επισήμανε σε ανακοίνωσή της η Λαϊλά Φάρχα, ειδήμων του ΟΗΕ, που όμως απευθύνεται στις κυβερνήσεις εκφράζοντας τις δικές της απόψεις.

Η Φάρχα κάλεσε τις χώρες να λάβουν άμεσα μέτρα για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να βρεθούν άνθρωποι χωρίς στέγη, οι οποίοι δεν θα έχουν κάποιο καταφύγιο την ώρα που όλο και περισσότερα κράτη διατάσσουν σε αυτοπεριορισμό του πληθυσμού τους κατ'οίκον.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό