Κορονοϊός: Σε 158 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Ρουμανία

Κορονοϊός: Σε 158 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Ρουμανία

Οι ασθενείς είναι ηλικίας μεταξύ 19 και 54 ετών

Νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε 158, ανακοίνωσε η Ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας (GCS) στη Ρουμανία. Συνολικά 19 νέα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στο Άραντ, το Ίλφοβ,τη Βαλτσέα, την Τιμισοάρα, το Βουκουρέστι, την Κλουζ-Ναπόκα, το Μπουζάου, το Σαλάι και τη Σουτσεάβα. Οι ασθενείς είναι ηλικίας μεταξύ 19 και 54 ετών και, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τις αρμόδιες Αρχές, οι περισσότεροι είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία, την Αυστρία και τη Γερμανία.

Οι ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς του Βουκουρεστίου και άλλων πόλεων και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς είναι αντιμετωπίσιμη. Συνολικά, στη χώρα 15.546 άτομα βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Σημειώνεται ότι η Ρουμανία τίθεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας. Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον Ρουμάνο Πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις προ δύο ημερών, μετά την τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Λούντοβιτς Όρμπαν. Ο κ. Γιοχάνις υπογράμμισε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψει την κατανομή νέων σημαντικών πόρων για τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού.

«Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να διαθέσει περισσότερα χρήματα στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, θέτοντας έτσι στη διάθεσή της όλα τα απαραίτητα μέσα για να χειριστεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την κρίση που δημιουργείται από τον κορονοϊό», επισήμανε ο κ. Γιοχάνις.