Κοροναϊός: Ο Τραμπ ανακοίνωσε 50 θανάτους στις ΗΠΑ

Κοροναϊός: Ο Τραμπ ανακοίνωσε 50 θανάτους στις ΗΠΑ

Απαγόρευση εισόδου στη χώρα και για τους προερχόμενους από Βρετανία και Ιρλανδία

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε 50 θανάτους από την επιδημία Covid-19 στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής.

Μια 82χρονη που έπασχε από εμφύσημα, πέθανε σε νοσοκομείο του Μανχάταν από τον Covid-19, στον πρώτο θάνατο που σχετίζεται με τον νέο κορονοϊό στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο κυβερνήτης, Άντριου Κουόμο. Ο αριθμός των κρουσμάτων στην πολιτεία αυξήθηκε σε περισσότερα από 500, είπε ο Κουόμο σε δημοσιογράφους.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης, ότι η απαγόρευση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες θα επεκταθεί και στους ταξιδιώτες που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Ο Τραμπ δήλωσε ακόμη, ότι θα ήταν καλό οι εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Apple και να κλείσουν τα καταστήματά τους.

Ανακοινώνοντας ότι έκανε τελικά το ιατρικό τεστ για τον κορονοϊό, δήλωσε ότι «δεν ξέρει πότε θα πάρει τις απαντήσεις». Πάντως θερμομετρήθηκε και η θερμοκρασία του είναι «απολύτως κανονική». Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πάντως, ότι στο εξής θα θερμομετρούνται «όλα τα πρόσωπα που έρχονται σε στενή επαφή με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Μάικ Πενς» ως μέτρο πρόληψης απέναντι στην επιδημία Covid-19.

Παρακαλούμε περιμένετε ...