Πανικός για τον Ντόναλντ Τραμπ – Θετικός στον κοροναϊό ο Μπολσονάρου

Πανικός για τον Ντόναλντ Τραμπ – Θετικός στον κοροναϊό ο Μπολσονάρου

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναμένεται να κηρύξει τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο Λευκός Οίκος συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη, αφού ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαϊχ Μπολσονάρου, βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Ο Μπολσονάρου είχε συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Φλόριντα. Ένας συνεργάτης του προσβλήθηκε από τον Covid-19 και σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος υποβλήθηκε και αυτός σε εξετάσεις, που βγήκαν θετικές.

Το Fox News δεν διευκρίνισε, ποιες είναι οι πηγές του. Ωστόσο, ένας γιος του Μπολσονάρου διέψευσε την πληροφορία αυτή, λέγοντας ότι η εξέταση βγήκε αρνητική και ότι ο πατέρας του δεν παρουσιάζει συμπτώματα. Οι εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν το θέμα.

Ο πρόεδρος Τραμπ πάντως σκοπεύει να κάνει μια ανακοίνωση σχετική με την επιδημία στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) σήμερα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θα κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την αποδέσμευση ομοσπονδιακών πόρων, που θα διατεθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...