Πρωτοφανείς βροχοπτώσεις πλήττουν την Αίγυπτο-Δύο οι νεκροί

Πρωτοφανείς βροχοπτώσεις πλήττουν την Αίγυπτο-Δύο οι νεκροί

Κατέρρευσαν κτίρια, έκλεισαν αυτοκινητόδρομοι

Δύο άνθρωποι βρήκαν σήμερα το θάνατο, ως αποτέλεσμα των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν από το πρωί σε όλη την Αίγυπτο, με τους κατοίκους της χώρας να βιώνουν «πρωτοφανείς έντονες βροχοπτώσεις», προτρέποντας την κυβέρνηση να κλείσει σχολεία, τράπεζες και να καθορίσει (ήδη από χθες) τη σημερινή ημέρα ως αργία για όλους τους υπαλλήλους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Πρόκειται για έναν 35χρονο που σκοτώθηκε σε κατάρρευση τοίχου στην επαρχία Σοχάγκ της Άνω Αιγύπτου και ένα επτάχρονο παιδί που σκοτώθηκε σε κατάρρευση κτιρίου στην περιοχή της Κένα, επίσης στην Άνω Αίγυπτο. Οι αρχές δήλωσαν ότι και τα δύο θανατηφόρα επεισόδια προκλήθηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν διακόψει τη λειτουργία των περισσότερων αυτοκινητόδρομων στη χώρα, κυρίως στην Άνω Αίγυπτο, αλλά και τον δρόμο Καΐρου - Αλεξανδρείας, λόγω των πολλών πλημμυρισμένων σημείων στο δρόμο.

Στο Κάιρο και άλλες πολλές περιοχές έχουν σημειωθεί πολύωρες διακοπές νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ έχουν πλημμυρίσει πολλοί δρόμοι και μέσα στο Κάιρο, με τον πρωθυπουργό της Αιγύπτου Μουστάφα Μαντμπούλι να συντονίζει ο ίδιος την κατάσταση και τις προσπάθειες όλων των φορέων για την αποκατάσταση των προβλημάτων και την απομάκρυνση μεγάλων ποσοτήτων νερών από τους δρόμους.

Στο μεταξύ, έκλεισε προσωρινά και το αεροδρόμιο του Λούξορ, με τις πτήσεις του να κατευθύνονται στη γειτονική Χουργκάντα. Τα δύο μεγάλα αιγυπτιακά λιμάνια της Αλεξάνδρειας και της Δεκέλειας έχουν επίσης κλείσει, ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους, ότι η πρωτοφανής αυτή και σπάνια για την Αίγυπτο κακοκαιρία, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.