Ερντογάν: Δεν θέλω να βρεθώ στον ίδιο χώρο με τον Μητσοτάκη

Ερντογάν: Δεν θέλω να βρεθώ στον ίδιο χώρο με τον Μητσοτάκη

Νέες προκλητικές δηλώσεις και διασπορά ψευδών ειδήσεων για τους πρόσφυγες από τον Τούρκο Πρόεδρο

Aμετακίνητος στη θέση που είχε εκφράσει στην πρόσφατη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, να μην συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Μόσχα

Όπως αναφέρει η Hurriyet, ο Τούρκος Πρόεδρος μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, για την Ιντλίμπ της Συρίας, δήλωσε εκ νέου, ότι δεν θα ήθελε να βρεθεί στον ίδιο χώρο με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί νεκρών στον Έβρο.

«Τα σύνορά μας δεν θα κλείσουν. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπορίσοφ ζήτησε να συναντηθούμε στη Σόφια και να προσκαλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ημέρα που το πρότεινε, σημειώθηκαν δυο θάνατοι στα σύνορα. Δεν θέλω να βρεθώ στον ίδιο χώρο και να βρεθώ στην ίδια φωτογραφία με εκείνον. Προσπάθησαν αρκετά να με πείσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

«Έχουμε ανοίξει τις πόρτες αυτή τη στιγμή. Οι πρόσφυγες φεύγουν με δική τους επιθυμία, δεν τους εξαναγκάζουμε να φύγουν από την Τουρκία. Θα φτάσουν όπου μπορούν. Η Ελλάδα τους διώκει. Αυτοί οι πολιτικοί (οι Έλληνες) πρέπει να γνωρίζουν ότι η ανθρώπινη ζωή δεν είναι τόσο φθηνή» τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...