Νέες προκλήσεις και fake news από τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών

Νέες προκλήσεις και fake news από τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών

Υποστηρίζει ότι πέρασαν τα σύνορα 139.070 πρόσφυγες και ότι τα ελληνικά ΜΜΕ μεταδίδουν ψεύτικες ειδήσεις

Στην Ανδριανούπολη έφθασαν 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας της Τουρκίας, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Σουλειμάν Σόιλου, προκειμένου όπως είπε «να αποτρέψουμε την απώθηση των προσφύγων από τις ελληνικές αρχές», όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του κυπριακού τ/σ ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο ίδιος μάλιστα πέταξε με ελικόπτερο πάνω από την περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων, προκειμένου να επιβλέψει από ψηλά την κατάσταση. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του τ/σ ΣΙΓΜΑ, ο Σόιλου δήλωσε, ότι «η Ελλάδα έμεινε στην ίδια τάξη. Πέρσι δέχτηκε 7.300 γκιουλενιστές», ενώ πρόσθεσε ότι «139.070 πρόσφυγες πέρασαν τα σύνορα».

Ο Τούρκος υπουργός είπε ακόμη, ότι «για να μη βιώνονται ανθρώπινες τραγωδίες στα νησιά του Αιγαίου, πήραμε όλα τα αναγκαία μέτρα. Αλλά παρόλα τα μέτρα μας, πέρσι πέρασαν 60.000 άνθρωποι. Αλλά εμείς συνεχίζουμε να παίρνουμε τα μέτρα μας». Ο Σόιλου θύμωσε με ερώτηση δημοσιογράφου, που του είπε, ότι «λέτε για 140.000, αλλά αυτό το νούμερο δεν το έχουμε επιβεβαιώσει» με τον Τούρκο υπουργό να του απαντά εκνευρισμένος: «Εσείς με ποια πλευρά είστε;».

«Αυτό που κάνετε, είναι να μεταφέρετε εδώ τα ψέματα και την παραπληροφόρηση των ελληνικών μέσων ενημέρωσης» υποστήριξε ο Σόιλου και συνέχισε: «Δηλαδή ο υπουργός Εσωτερικών λέει ψέματα, έτσι; Από το Ιντλίμπ πόσοι μετανάστες έχουν έρθει γνωρίζουμε. Και δεν το ξέρουμε μόνο εμείς. Αν γνώριζες λίγο από δημοσιογραφία, θα ήξερες κι εσύ. Τα Ηνωμένα Έθνη γνωρίζουν αυτά τα νούμερα. Το ξαναλέω. Από τις 12:20 και μετά έχουν περάσει από την Αδριανούπολη σύνολο 139.070 άνθρωποι».

Συνέχισε δε την επίθεση κατά του δημοσιογράφου, λέγοντας: «Είστε Τούρκος πολίτης, αλλά άλλη χώρα εξυπηρετείτε. Έχουμε δικαίωμα να χρησιμοποιούμε τα σύνορα μέχρι τον Έβρο. Όπως εκείνοι προωθούν τους πολίτες πίσω, έτσι κι εμείς θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε τις επαναπροωθήσεις. Χτυπάνε άσχημα τα παιδιά. Αλλά αυτό ταιριάζει απόλυτα στην Ευρώπη. Χθες το βράδυ ήρθε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Το ίδιο είπα και σε εκείνον».